Publicado 30/11/2021 18:27CET

El Govern activa l'execució de més de 7 milions d'euros en les destinacions turístiques d'Altea i Peníscola

Archivo - Arxiu - Peníscola
PEÑÍSCOLA - Archivo

   VALÈNCIA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Ministres ha donat aquest dimarts llum verda a una inversió de 7.091.420 euros en les destinacions turístiques d'Altea (Alacant) i Peníscola (Castelló), un finançament que es desplega de manera conjunta amb la Generalitat Valenciana i els municipis beneficiats.

   Els projectes van ser seleccionats per la Conferència Sectorial de Turisme al juliol passat i aquest dimarts s'ha autoritzat la firma dels convenis entre els tres nivells de l'Administració en els quals es formalitza el pressupost total per cada pla. A nivell nacional s'ha activat l'execució de 59.103.782,03 milions d'euros en 22 destinacions turístiques espanyoles.

   "Aquesta inversió va dirigida al fet que les nostres destinacions turístiques transiten cap a un model de desenvolupament més sostenible, en un moment en què la sostenibilitat s'ha convertit en un element substancial de competitivitat. La implicació de comunitats autònomes i entitats locals en aquest programa representa el millor exemple de cooperació dins d'una política que considerem d'Estat", ha valorat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

   Els convenis que firmarà pròximament la Secretaria d'Estat de Turisme amb les CCAA i entitats locals afectades s'emmarquen en el programa ordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació.

   A diferència de la convocatòria extraordinària que es finança amb els fons europeus Next Generation EU, el programa ordinari se sosté amb aportacions del pressupost propi de la Secretaria d'Estat de Turisme, les Conselleries amb competències en Turisme de les CCAA beneficiàries i l'entitat local que presenta el projecte.

   Aquest programa és una iniciativa impulsada per la Secretaria d'Estat de Turisme des de l'any 2020 amb l'objecte d'intervenir en la millora de la competitivitat de les destinacions i que ha tingut un "gran acolliment", si s'ha de jutjar pel nombre de sol·licituds que es presenten en cada convocatòria, al voltant de 300 en la d'enguany.

   Les actuacions acordades es desenvoluparan al llarg dels pròxims tres anys i l'aportació de la Secretaria d'Estat de Turisme es desembossa en la seua integritat en aquesta primera anualitat corresponent a 2021. En conjunt, la Secretaria d'Estat contribueix amb 22.808.169,88 milions d'euros.

colaboracio