Publicado 14/04/2021 10:22CET

El Govern amplia tres mesos la moratòria de desnonaments i la pròrroga de lloguers

El president del Govern, Pedro Sánchez, durant una sessió plenària en el Congrés
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

   MADRID, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern prorrogarà tres mesos més la moratòria de desnonaments sense alternativa habitacional en el lloguer, la moratòria o condonació parcial per a llogaters de grans tenidors o entitats públiques i els mecanismes de condonació i pròrroga extraordinària dels contractes de lloguer.

   Així ho ha anunciat davant el Ple del Congrés el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha acudit a la cambra per a donar compte de l'estat d'alarma vigent davant l'emergència sanitària per la pandèmia de Covid-19 i per a presentar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

   Aquestes mesures, aprovades pel Govern per a combatre les conseqüències econòmiques de la crisi provocada per la pandèmia, estaven subjectes a la finalització de l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig.

   Concretament, Sánchez ha explicat que aquesta pròrroga de mesures de protecció social aconsegueix a la suspensió de desnonaments de llogaters sense alternativa habitacional, inclosos aquelles llars sense contracte quan existisquen persones depenents, víctimes de violència de gènere o menors a càrrec, si així ho considera un jutjat.

   Així mateix, també es prorrogarà la moratòria o condonació parcial del lloguer quan el propietari siga gran tenidor o entitat pública, i els contractes que puguen acollir-se a la pròrroga extraordinària per sis mesos més dels lloguers en les mateixes condicions del contracte en vigor.

Contador
colaboracio