Publicado 22/09/2020 16:54CET

El Govern aprova la llei que regula el teletreball amb l'objectiu d'augmentar la productivitat de l'economia espanyola

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la Llei que regula el teletreball, norma que, segons la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, augmentarà la productivitat i la competitivitat de l'economia espanyola.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on també ha posat en relleu que ha sigut una de les negociacions "més difícils i complexes" de les quals s'han dut a terme amb els agents socials, perquè era "una norma complexa".

El text s'ha aprovat després haver aconseguit ahir a última hora de la vesprada un preacord amb els agents socials i que, al llarg del matí de hui, CEOE i Cepyme i els sindicats CCOO i UGT hagen consultat amb les seues bases el text i ho hagen aprovat.

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha destacat, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que l'acord aconseguit per a regular el teletreball "parla en veu alta del compromís dels agents socials perquè la recuperació econòmica arribe fins a l'últim racó".

Díaz ha apuntat que les empreses tindran vint dies per a adaptar les seues condicions a la nova norma i ha remarcat que aquesta llei reforça els drets fonamentals. "Necessitem que els treballadors se seguisquen organitzant, amb un nou paradigma i vinculats a mecanismes digitals", ha assenyalat.

Així mateix, ha subratllat que la norma que s'aprova hui "preserva els drets fonamentals" i dona garantia a tots els treballadors a idèntiques oportunitats, alhora que es preserven els drets de registre horari, conciliació i "de tot allò que fora pertinent".

El treball a distància es considerarà de caràcter regular i, per tant, estarà regulat per aquesta nova llei, si afecta almenys el 30% de la jornada o el percentatge proporcional equivalent en funció de la durada del contracte de treball, en un període de referència de tres mesos.

El desenvolupament del treball a distància haurà de ser sufragat o compensat per l'empresa i no podrà suposar l'assumpció per part del treballador de les despeses relacionades amb els equips, ferramentes i mitjans vinculats al desenvolupament de la seua activitat laboral. Els convenis o acords col·lectius podran establir el mecanisme per a determinar i abonar les compensacions de despeses corresponents.

Segons el document pactat, al treball a distància implantat excepcionalment com a conseqüència de les mesures de contenció sanitària derivades de la pandèmia i mentre aquestes es mantinguen, li seguirà resultant d'aplicació la normativa laboral ordinària. En tot cas, les empreses estaran obligades a dotar als treballadors dels mitjans, equips i ferramentes que exigeix el desenvolupament del treball a distància, així com al manteniment que resulte necessari.

La negociació col·lectiva, si escau, establirà la forma de compensació de les despeses del 'teletreballador' durant la pandèmia, si existiren i no hagueren sigut ja compensats.

VOLUNTARI I REVERSIBLE

En termes generals, el treball a distància serà voluntari i reversible i requerirà la firma d'un acord per escrit, que podrà formar part del contracte inicial o realitzar-se en un moment posterior, sense que aquesta modalitat puga ser imposada.

La futura llei distingeix entre treball a distància (activitat laboral des del domicili o el lloc triat pel treballador, amb caràcter regular); teletreball (treball a distància realitzat exclusivament o de manera prevalent per mitjans i sistemes informàtics o telemàtics), i treball presencial (el que es presta en el centre de treball o en el lloc que trie l'empresa).

Contador
colaboracio