Publicado 27/10/2020 10:26CET

El Govern apujarà l'IRPF a rendes de més de 300.000 euros i elevarà Societats i Patrimoni

Sánchez
EUROPA PRESS

MADRID, 27 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern inclourà en el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2021 un augment de dos punts l'IRPF per a les rendes del treball de més de 300.000 euros i tres punts per a les rendes de capital de més de 200.000 euros, així com un 1% l'impost per a patrimonis de més de 10 milions d'euros, limitarà les deduccions en l'Impost de Societats, fixarà una tributació mínima del 15% per a 'socimis' i reduirà desgravaments de plans de pensions privats.

Així ho han detallat el president del Govern, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, durant un acte de presentació en la Moncloa de les claus de l'avantprojecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2021, abans de la celebració del Consell de Ministres, després que els socis de la coalició aconseguiren un acord d'última hora d'ahir quant a l'Ingrés Mínim Vital i la regulació del preu dels lloguers, els dos principals esculls de la negociació.

Sánchez ha destacat que els nous PGE són la "peça clau" per a la recuperació econòmica i suposa deixar arrere l'austeritat i les retallades, per a donar pas a una "energia" i una "voluntat" de l'Executiu de "tirar endavant" després de la pandèmia amb una inversió pública social històrica, de 239.765 milions, un 10,3% més, incloent un avançament de 27.000 milions dels fons europeus.

"La resposta dels PGE va a estar a l'altura de l'impacte, dibuixa un abans i un després del model econòmic i no se'n va a deixar a ningú arrere, reduint desigualtats i enfortint els servicis públics", ha dit.

Iglesias ha destacat que s'inaugura "una nova època en política econòmica que deixa arrere definitivament l'etapa neoliberal i de retallades i posa a Espanya en la senda de recuperació de drets laborals i socials i reforç de servicis públics".

En matèria fiscal, ha detallat que s'aprovarà un augment de dos punts l'IRPF per a les rendes del treball de més de 300.000 euros i tres punts per a les rendes de capital de més de 200.000 euros, així com un 1% l'impost per a patrimonis de més de 10 milions d'euros.

També figurarà una pujada de Societats limitant les exempcions per dividends i plusvàlues generats per participacions en societats filials, es fixarà una tributació mínima del 15% per a 'socimis' i reduirà desgravaments de plans de pensions privats.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Teresa Rodríguez aspira a refundar Adelante Andalucía e ir a las generales con la idea original de "obediencia andaluza"

 2. 2

  El Consejo de Transparencia ordena al Ministerio de Sanidad dar a conocer los nombres del comité de expertos

 3. 3

  Cantabria amplía su cierre perimetral y el de los municipios hasta el 16 de diciembre

 4. 4

  Marjane Satrapi, sobre las críticas feministas a la 'Ley Trans': "En los años 60 las feministas odiaban a las lesbianas"

 5. 5

  Iñaki Urdangarín guarda silencio tras la muerte de una de las personas más importantes de su vida