El Govern català amplia la col·laboració en matèria de llengua amb la Comunitat Valenciana i Navarra

Consellera Elsa Artadi,Pau Villòria (comissionat de Desplegament de l'Autogovern
EUROPA PRESS
Publicado 13/11/2018 18:26:45CET

BARCELONA, 13 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts l'adhesió de la Generalitat Valenciana i el Govern de Navarra al protocol general subscrit entre el Govern basc, la Generalitat, la Xunta de Galícia i el Govern balear en matèria de política lingüística.

Catalunya, el País Basc i Galícia van establir un protocol de col·laboració en matèria de política lingüística el 2007 i a l'any següent s'hi va adherir el Govern balear, ha informat la Generalitat de Catalunya.

Aquest protocol constitueix un marc de col·laboració entre els diferents governs amb llengua pròpia, que es troben periòdicament per intercanviar informació sobre les respectives polítiques lingüístiques i l'impuls d'iniciatives conjuntes per a la protecció i foment de les llengües d'aquests territoris.

Els seus principals objectius són incidir en l'àmbit estatal i de la Unió Europea per garantir els drets lingüístics dels ciutadans, i posar en relleu el valor i la importància de les diverses llengües de l'Estat.

El 2016, la Generalitat Valenciana i el Govern navarrès van manifestar la seua voluntat d'adherir-s'hi, la qual cosa s'ha pogut formalitzar amb l'aprovació del protocol específic.

colaboracio