Publicado 28/09/2021 19:01CET

El Govern central avalua les conseqüències de l'erupció de la Palma sobre l'activitat pesquera

El volcà de Cumbre Vieja en La Palma
Kike Rincón - Europa Press

   MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   La secretària general de Pesca, Alicia Villauriz, ha avançat que des del seu Departament s'està actualment avaluant les conseqüències de l'erupció volcànica sobre l'activitat pesquera i la Reserva Marina de la Palma per a poder articular mesures per a la recuperació de la zona afectada, dins del programa d'ajudes que ha acordat aquest dimarts el Consell de Ministres.

   En concret, Villauriz ha dedicat en la seua intervenció al Consell Consultiu de les Regions Ultraperifèriques unes paraules de solidaritat amb els habitants de l'illa de la Palma, i en concret per als pescadors de Tazacorte.

   En el cas de Canàries, la secretària general de Pesca ha considerat fonamental que existisca una compensació dels costos addicionals que han d'afrontar els operadors en la producció, comercialització i transformació de determinats productes de la pesca i aqüicultura per la seua condició ultraperifèrica.

   El programa operatiu actualment en elaboració per a l'aplicació a Canàries del FEMPA contempla un finançament de 88 milions d'euros, dels quals 60,2 milions es destinaran a un pla específic de compensació en la seua condició de regió ultraperifèrica per a afrontar els reptes en l'àmbit del sector pesquer i de l'aqüicultura.

   Pel que fa al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Villauriz ha indicat que les línies d'inversió estaran destinades a promoure la innovació, millorar l'equilibri de la cadena de comercialització i implementar la digitalització del sector pesquer i aqüícola.

   Igualment es dotaran mesures per a enfortir la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada, donar suport al finançament del sector pesquer, impulsar la investigació pesquera i potenciar el creixement blau.

   El Consell Consultiu de Regions Ultraperifèriques es va constituir fa un any i té com a objectiu recomanar mesures per a la bona gestió dels recursos pesquers, buscant l'equilibri entre mantindre o restaurar els recursos marins, considerant també els aspectes socioeconòmics de la pesca de les comunitats d'aquests territoris.

Contador
colaboracio