El Govern central convocarà al maig el Consell de Política Fiscal per a avançar en el finançament autonòmic

Roda de premsa del portaveu del Govern, Iñigo Méndez de Vigo, després del Consel
EUROPA PRESS
Publicado 20/4/2018 16:45:17CET

MADRID/VALÈNCIA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre portaveu del Govern d'Espanya, Iñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que serà al maig quan es convoque el Consell de Política Fiscal i Financera anunciat per a tractar sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic i que el president, Mariano Rajoy, es va comprometre a celebrar en les seues reunions de dimecres amb els presidents d'Andalusia i Aragó.

Méndez de Vigo ha explicat que el treball sobre aquesta reforma ha durat més d'un any i que després de les reunions dels experts i les aportacions de totes les autonomies, ha arribat el moment d'abordar conjuntament la reforma, en un Consell de Política Fiscal que, segons s'ha precisat hui, serà al maig.

El portaveu ha qualificat de molt positives les citades reunions de Rajoy amb Susana Díaz i amb Javier Lambán, així com les que va mantindre la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, amb els presidents de Ceuta i Melilla, Juan Jesús Vivas i Juan José Imbroda. Méndez de Vigo ha assegurat que el president manté contacte amb tots els dirigents territorials, però no hi ha previstes de moment més reunions bilaterals.

"Sempre hem tingut clar que ha de ser un acord entre tots, que ens sentim còmodes", ha explicat Méndez de Vigo, que ha assegurat l'interés del Govern a "avançar en un nou model de finançament" perquè les autonomies gestionen moltes competències de pes que requereixen finançament "suficient".

colaboracio