Publicado 25/05/2022 12:41

El Govern concedeix l'indult parcial a l'expresidenta d'Infància Lliure, condemnada per sostració de menors

Archivo -  L'expresidenta d'Infància Lliure, María Sevilla (e),
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

   MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha concedit l'indult parcial a l'expresidenta de l'associació Infància Lliure, condemnada a dos anys i quatre mesos de presó per sostració de menors i la pèrdua de la pàtria potestat del seu fill durant quatre anys.

   Segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Justícia, ha aprovat commutar a María Sevilla Sánchez la pena privativa de llibertat per una altra de dos anys de presó, i la inhabilitació especial per a l'exercici de la pàtria potestat per 180 dies de treballs en benefici de la comunitat, a condició que no torne a cometre delicte dolós en el termini de quatre anys.

   Els fets pels quals va ser condemnada Sevilla en 2020 van ocórrer l'any 2017 quan l'expresidenta d'Infància Lliure va desaparéixer amb el seu fill major després que un jutjat li haguera concedit la custòdia del menor al pare, que havia sigut denunciat per abusar sexualment del xiquet, cosa que no va ser provada pel jutjat, que va arxivar la causa. En 2019, va ser detinguda a Conca, on residia amb dos fills els quals tenia sense escolaritzar. Des d'aleshores, el menor conviu amb el pare.

   El Ministeri Fiscal va defendre rebaixar la pena de presó i fixar-la "exclusivament" en dos anys de presó en considerar que es tractava del primer delicte pel qual Sevilla va ser condemnada, encara que es va oposar a l'indult total per la "contumacia a impedir la relació entre pare i fill" i a no atendre "les resolucions judicials dictades que l'obligaven a facilitar i restablir aquesta relació".