Publicado 24/09/2021 10:28CET

El Govern diu que Puigdemont ha de ser jutjat i que la detenció "obeeix a un procediment judicial en curs"

El president del Govern, Pedro Sánchez, ofereix una roda de premsa als mitjansen la residència de l'Ambaixador Representant Permanent d'Espanya davant les Nacions Unides, a 22 de setembre de 2021, a Nova York (els Estats Units).
Sam Simmonds/Europa Press

   MADRID, 24 set. (EUROPA PRESS) -

   El Govern central ha assenyalat aquest divendres que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont "ha de sotmetre's a l'acció de la Justícia, exactament igual que qualsevol altre ciutadà", i ha apuntat que la detenció a Sardenya obeeix "a un procediment judicial" que està en curs.

   L'Executiu ha manifestat el seu respecte per "les decisions de les autoritats italianes", com ha assegurat que ja ho va fer quan "els tribunals espanyols i europeus" van dictar "resolucions en els procediments judicials que afecten" l'expresident.

   "La detenció de Puigdemont obeeix a un procediment judicial en curs que aplica a qualsevol ciutadà en la Unió Europea que ha de respondre dels seus actes davant els tribunals", ha assegurat Moncloa.

   Puigdemont ha sigut detingut aquest dijous a Sardenya per les autoritats italianes per l'ordre de recerca i captura del Tribunal Suprem (TS).

colaboracio