El Govern espanyol es limitarà a retocar la reforma laboral davant la seua debilitat parlamentària

Publicado 13/6/2018 18:39:12CET

MADRID, 13 Jun. (OTR/PRESS) -

Els secretaris generals de CC.OO. i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament, han reclamat aquest dimecres al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i a la ministra de Treball, Magdalena Valerio, que derogue les reformes laborals de 2010 i 2012, una demanda davant la qual l'Executiu s'ha mostrat "molt reservat", en paraules del dirigent de CC.OO.

Pocs minuts després, la pròpia ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha indicat que, "més que molt reservat o que haja canviat de criteri, en el Govern es tenen majors dosis de pragmatisme perquè coneix el suport parlamentari amb el qual compta".

"Ens encantaria tindre majoria parlamentària, amb 202 diputats com tenia Felipe González. Aniríem al 100% o al 150%, però tenim una aritmètica parlamentària molt complexa", ha admès Valerio, que s'ha mostrat partidària d'anar treballant en un nou Estatut dels Treballadors per a engegar-ho a partir de 2020.

I mentre això arriba, la ministra ha advocat per intentar aconseguir acords puntuals però "importants" amb els agents socials i amb suport polític, en temes, ha precisat, com la prevalença de convenis sectorials sobre els d'empresa, la 'ultraactivitat' o la lluita contra la temporalitat.

colaboracio