Publicado 27/01/2022 18:49

El Govern espanyol negocia amb Pfizer l'adquisició de 344.000 tractament orals contra la Covid-19

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, al costat de la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol
CAIB

   PALMA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat aquest dijous que el Govern espanyol està negociant un contracte bilateral amb la farmacèutica Pfizer per a la compra de 344.000 tractaments orals contra la Covid-19.

   En una roda de premsa a Palma, després d'una reunió amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, la ministra ha assenyalat que l'Executiu central tracta així d'avançar-se a la compra centralitzada dels països de la Unió Europea perquè, ha apuntat, "tardarà".

   En tot cas, tampoc ha concretat quan podria començar a administrar-se el tractament oral a Espanya. Sí ha explicat que es fixaran criteris tècnics assessorats per experts i que seran "determinats pacients" els que podran recórrer a aquest tractament.

   En aquest sentit, ha recordat que el medicament anirà principalment dirigit pacients amb simptomatologia lleu que pogueren tindre risc de patir una evolució greu i que, ha apuntat, podria evitar fins a un 89 per cent d'hospitalitzacions.

   Als 344.000 tractaments que espera aconseguir el Govern espanyol caldria sumar, ha afegit, les que s'adquiriren a través de la compra centralitzada.