Publicado 28/07/2021 15:01CET

El Govern estudiarà amb les CCAA aplicar el passaport Covid per a entrar en bars o discoteques

Diverses persones esperen les portes d'un local d'oci nocturn en Sanxenxo, Pontevedra, Galícia (Espanya).
Marta Vázquez Rodríguez - Europa Press

   MADRID, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

   La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat que el Govern debatrà amb les comunitats autònomes sobre l'aplicació del passaport Covid per a entrar en bars o discoteques, dins del marc del Consell Interterritorial, que se celebra aquesta vesprada.

   Així ho ha manifestat en una roda de premsa després de la celebració de la Conferència Sectorial de Turisme, on ha advertit que "el certificat ha de tindre unes garanties juridiques per a donar-li ús en altres àmbits per als quals no ha sigut validat".

   En algunes comunitats, com Canàries o Galícia, ja estan començat a demanar-ho per a accedir a certs establiments, com a discoteques o restaurants.

   A més, ha afirmat que a Espanya ja s'han emès fins al dilluns més d'11 milions de certificats, "una dada que serà actualitzat després del Consell Interterritorial".

   En aquest sentit, Maroto ha destacat el ritme de vacunació d'Espanya, ja que ahir es van superar les 26 milions de persones vacunades amb pauta completa i un 65% de la població espanyola amb una dosi.

   Per tant, la titular de Turisme ha afirmat que "açò permetrà abordar aquestes setmanes o mesos amb certa confiança i és el que traslladem als mercats emissors, que no estan tenint una campanya de vacunació tan reeixida com Espanya".

   La Conferència Sectorial de Turisme ha acordat amb les comunitats autònomes i les entitats locals els 23 projectes que finançarà el programa ordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, amb una inversió total de 64 milions d'euros.

colaboracio