Publicado 24/11/2020 18:54CET

El Govern de França reconeix "fets inacceptables" en el desallotjament policial d'un campament a París

El ministre d'Interior de França, Gérald Darmanin.
AURELIEN MORISSARD / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 24 Nov. (EUROPA PRES) -

El desallotjament policial d'un campament de migrants al centre de París ha generat "fets inacceptables", en paraules del ministre d'Interior de França, Gérald Darmanin, que ha sol·licitat la intervenció de la Inspecció General de la Policia Nacional (IGPN).

Un grup de centenars de migrants havia acampat a la plaça de la República, segons diverses organitzacions, per denunciar el desemparament en el qual es troben després d'haver sigut desallotjats d'un altre campament al costat de l'Estadi de França als afores de la ciutat.

El rebuig dels acampats a abandonar la plaça i la intervenció dels activistes va derivar en un enfrontament amb les forces de seguretat que va deixar imatges "impactants" segons el ministre, a més d'abusos contra refugiats i atacs contra periodistes.

Darmanin ha dit a Twitter que la Prefectura de la Policia, després d'analitzar els fets, ha proposat que la IGPN intervinga tenint en compte aquests "fets inacceptables". El ministre espera conèixer-ne les conclusions en un termini de 48 hores i ha promès fer-les públiques.

La Fiscalia de París també ha anunciat que obrirà una investigació per presumpta "violència" d'una "persona dipositària i l'autoritat pública", segons Franceinfo.

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha enviat una carta al ministre d'Interior per condemnar les "intervencions policials especialment brutals i impactants contra els refugiats" i lamentar que no se'ls haja proporcionat un acolliment.

La polèmica arriba abans de la votació a l'Assemblea Nacional sobre la llei de "seguretat global", un controvertit projecte del govern d'Emmanuel Macron que prohibeix difondre imatges dels membres de les forces de seguretat.

LE PEN, EN DEFENSA DE LA POLICIA

Marine Le Pen, líder d'Agrupació Nacional, s'ha preguntat "de què serveix una llei per protegir els agents de policia si se'ls desautoritza col·lectivament en qualsevol incident o provocació de l'extrema esquerra".

Le Pen també ha criticat a Twitter que es destinen fons a albergs per a immigrants mentre hi ha compatriotes que viuen "en la pobresa", i ha considerat que "els diners dels francesos s'han de reservar prioritàriament a ser solidaris amb els francesos"

colaboracio