Govern i Generalitat catalana estudiaran crear un nou canal de comunicació entre partits

Carmen Calvo es reuneix en Moncloa amb Pere Aragonès
POOLMONCLOA/JM CUADRADO - Archivo
Publicado 17/1/2019 14:54:39CET

MADRID, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Pedro Sánchez ha pactat hui dijous amb la Generalitat catalana estudiar l'establiment d'una nova via de diàleg "entre partits", que discorreria en paral·lel al canal de comunicació institucional que representa la Comissió bilateral prevista en l'Estatut.

Així ho arreplega un comunicat conjunt difós al final de la reunió celebrada al Palau de la Moncloa entre la vicepresidenta de l'Executiu, Carmen Calvo, amb el vicepresident català, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

La nota, de només tres paràgrafs, comença afirmant que la trobada de hui ha permés avançar en la declaració conjunta resultat de la trobada entre el president Pedro Sánchez i el president Quim Torra el passat 20 de desembre al Palau de Pedralbes, quan van acordar treballar en favor de vehicular una "proposta política que compte amb un ampli recolzament en la societat catalana" i que es materialitze des de "la seguretat jurídica".

El comunicat de hui es limita a indicar que l'objectiu de la reunió entre Calvo, Aragonès i Artadi era "establir els mecanismes per a un diàleg efectiu que vehicule una proposta política sobre el futur de Catalunya".

"Es valora la possibilitat d'establir dos espais de diàleg diferenciats: un, entre Governs a partir de la comissió bilateral Estat-Generalitat i un altre entre partits, encara per concretar", precisa la declaració.

Precisament per a aconseguir una major concreció, hi haurà una segona part de la reunió d'aquest dijous la setmana vinent a Barcelona, afig la nota.

colaboracio