El Govern inclourà les empreses d'acabats tèxtils i ceràmiques en les ajudes gas intensives

Archivo - Arxiu - El secretari general d'Indústria i de la Pime, Francisco Blanco
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 18:50

   MADRID, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El Govern inclourà les empreses d'acabats tèxtils i altres sectors ceràmics i d'esmalts en les ajudes de 950 milions d'euros a la indústria gasintensiva contemplades en l'últim decret anticrisi, que va ser aprovat pel Congrés el passat mes de desembre.

   Així ho ha confirmat el secretari general d'Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa, Francisco Blanco, durant la seua compareixença en la Comissió d'Indústria en el Congrés. En concret, ha apuntat que els sectors es podran acollir aquestes ajudes després d'haver-se ampliat el llistat de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE) establits en el decret.

   La inclusió d'aquests sectors, i especialment de la indústria d'acabats tèxtils, es tracta d'una reclamació que tant Compromís com Esquerra Republicana (ERC) van realitzar després de l'aprovació del decret, que finalment es va aprovar tramitar com a projecte de llei per a així introduir canvis, com l'anunciat aquest dimecres per Francisco Blanco.

   En concret, ERC denunciava que a causa d'un "problema de codificació", les empreses d'acabats tèxtils havien quedat de les ajudes de 950 milions d'euros a la indústria gasintensiva aprovades amb el paquet anticrisi.

   I és que, d'una banda el decret indica que els beneficiaris de les ajudes contemplades en la norma són empreses que hagen realitzat durant 2021 "almenys una de les activitats" dins d'una relació de codis CNAE que s'enumeren.

   Entre aquests figura el 133, corresponent amb l'activitat de "acabats tèxtils". No obstant açò, en un altre article es detalla que l'import de les ajudes per a cada beneficiari consistirà en una quantitat determinada depenent de la seua CNAE. És a dir, d'una banda no s'exigeix que l'empresa s'enquadre en un CNAE concret, sinó que simplement desenvolupe una activitat relacionada, però en l'altre sí.

   Per a donar solució a aquest problema, el Govern ha inclòs els sectors citats en el llistat de CNAE.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià