Publicado 05/05/2021 18:52CET

El Govern i les CCAA pacten la participació autonòmica en els comités Europa 2021-2027 de la UE

El Govern i les CCAA pacten la participació autonòmica en els comités Europa 2021-2027 de la UE.
MINISTERIO DE POLÍTICA TERRITORIAL

   MADRID, 5 maig (EUROPA PRESS) -

   El Govern i les Comunitats Autònomes han acordat aquest dimecres el repartiment de la participació de les autonomies en els comités Europa 2021-2027 de la UE. La durada del programa s'ha dividit en tres períodes de dos anys cadascun, de manera que, en cadascun dels onze comités oberts, intervindran tres autonomies.

   Així s'ha convingut en la Comissió de Coordinadors de la Conferència per a Assumptes relacinados amb la Unió Europea (Carue), en la qual han participat el secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública, Víctor Francos, i el secretari d'Estat per a la UE, Juan González-Barba.

   Segons ha informat el Govern en una nota de premsa, recollida per Europa Press, per al repartiment s'ha tingut en compte l'interés i preferències mostrats per aquest i, també, s'ha atès a la rotació, donant l'oportunitat de participar a comunitats que no ho van fer en el període anterior.

   D'aquesta manera existeixen onze comités: Configuració estratègica; Consell Europeu d'Investigació; Accions Marie Sklodowska-Curie (AMSC); Infraestructures d'investigació; Salut; Cultura, creativitat i societat inclusiva; Indústria digital i espai; Clima, energia i mobilitat; Alimentació, bioeconomía, recursos naturals i medi ambient; El Consell Europeu d'Innovació i els ecosistemes d'innovació europea i Ampliant la participació i reforçant l'Àrea d'Investigació Europea.

colaboracio