Publicado 14/10/2021 10:30CET

El Govern portarà la Llei d'Habitatge al Consell de Ministres del pròxim 26 d'octubre

La ministra de Transports, Raquel Sánchez
Eduardo Parra - Europa Press

   MADRID, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dijous que el Govern té intenció de portar la Llei d'Habitatge al Consell de Ministres del pròxim 26 d'octubre.

   Sánchez, en declaracions a TVE arreplegades per Europa Press, ha assenyalat que encara queden per perfilar alguns detalls de la norma, però ha insistit que la intenció de l'Executiu no és demorar la seua aprovació.

   Per açò, el Govern té previst portar aquesta Llei, que serà la primera Llei estatal d'Habitatge, al Consell de Ministres del 26 d'octubre.

   El passat 5 d'octubre PSOE i Unides Podem van arribar a un acord sobre la llei, que inclou la regulació del preu del lloguer per a baixar els lloguers a les vivendes en mans de grans propietaris (els que tinguen 10 o més vivendes), sobre la base d'índexs de referència per a tots els contractes en zones de mercat tensionat.

   La comunitats autònomes i els ajuntaments seran les encarregats de decidir si volen aplicar al seu territori els mecanismes per a limitar els preus dels lloguers que posarà a la seua disposició el Govern en la futura llei de vivenda.

   La norma establirà incentius fiscals perquè els xicotets propietaris congelen o baixen els preus, així com un recàrrec de fins al 150% en l'IBI per a vivendes buides, que podran aplicar els ajuntaments si ho demanen.

   La futura normativa també aposta pel parc públic de lloguer, amb una reserva del 30% de totes les promocions per a vivenda protegida. La meitat d'aquesta proporció, el 15%, es dedicarà a lloguer social.

Contador
colaboracio