El Govern preveu elevar en 5.678 milions la recaptació amb les noves mesures tributàries

Rueda de prensa tras el Consejo de Ministros extraordinario
Marta Fernández Jara - Europa Press
Publicado 15/10/2018 13:45:50CET

MADRID, 15 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern preveu elevar en 5.678 milions d'euros la recaptació amb les noves mesures tributàries acordades amb Units Podem en l'acord pressupostari aconseguit amb aquesta formació política.

Així ho ha detallat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres on al costat de la ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha presentat el quadre macroeconòmic i les línies mestres del pla pressupostari que el Govern remetrà hui mateix a Brussel·les.

D'aquest import de major recaptació, 4.489 milions aniran al pressupost de l'Estat, i la resta a la Seguretat Social i els comptes autonòmics.

Les mesures adoptades sobre l'Impost de Societats (limitació d'exempcions i la tributació mínima) seran les que aporten la major quantia, en total, 1.776 milions d'euros, si bé la rebaixa del tipus per a pimes detraerá 260 milions.

Li segueix l'impost sobre Serveis Digitals, amb el qual preveu recaptar 1.200 milions d'euros. L'impost sobre les transaccions financeres aportarà 850 milions d'euros, mentre que l'increment de l'IRPF a les rendes molt altes generarà una recaptació de 328 milions.

L'impost al dièsel elevarà la tributació en 670 milions d'euros, i l'increment de limpuesto de Patrimoni generarà 339 milions, mentre que la rebaixa de l'IVA detraerá 53 milions d'euros.

Així mateix, la ministra Montero ha assenyalat que les mesures de lluita contra el frau fiscal (actualització de la llista de paradisos fiscals, limitar el pagament en efectiu a 1.000 euros quan una de les parts siga un professional i rebaixa a 600.000 euros de l'import del deute per a ser inclòs en la llista de morosos, entre altres) permetran ingressar en conjunt 828 milions d'euros.

Aquestes mesures antifrau, ha precisat la ministra, s'arreplegaran en una llei que es presentarà en breu en forma d'avantprojecte de llei.

Segons la distribució d'ingressos i gastos arreplegats en els comptes, els segons superaran els ingressos en 32.950 milions en 2018, bretxa que es reduirà a 22.223 milions l'any pròxim. Així, els gastos creixeran tant enguany com el pròxim un 3,1%, mentre els ingressos ho faran un 5,7%.

La millora de la recaptació prevista i la contenció del gasto permetrà que el sostre de gasto se situe en 125.064 milions d'euros, amb un augment del 4,4%.

colaboracio