26 de febrer de 2020
 
Publicado 17/1/2020 17:28:37CET

El Govern remet a l'Executiu de Múrcia un requeriment perquè elimine el 'pin parental'

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá la ministra Portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Pedro Sánchez ha remès a la Conselleria d'Educació de la Regió de Múrcia un requeriment perquè procedisca a la retirada de les instruccions enviades als seus centres educatius a principi de curs on permetia el 'pin parental', com ha anunciat aquest divendres la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, Maria Jesús Montero.

En aquelles instruccions, la Conselleria d'Educació de Múrcia, regió governada per Partit Popular i Ciutadans, establia que els centres educatius havien d'informar a les famílies de les "activitats complementàries" previstes en classe perquè decidiren l'assistència dels seus fills. Una possibilitat de "veto" que el Ministeri d'Educació considera "il·legal" i que vulnera "el dret a l'educació" dels escolars.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha detallat que el requeriment reclama al Govern de Múrcia "que reestablisca la legalitat i excloga el 'pin parental' de les instruccions d'inici de curs".

En el cas que l'Executiu regional presidit per Fernando López Miras (PP) no atenga el requeriment del Govern de Sánchez, la ministra Celaá ha precisat que iniciarà "el procediment per a portar als tribunals" el 'pin parental', una mesura promoguda per Vox que la formació d'Abascal ha exigit tant a Múrcia com a Andalusia per a recolzar els pressupostos de les dos comunitats.

Dimarts passat, el conseller de Presidència i Hisenda del Govern de Múrcia, Javier Celdrán, va admetre que l'acord amb Vox perquè recolzara els pressupostos incloïa la implantació del 'pin parental', que obligaria a informar els pares de les activitats que es realitzen en les aules dins de les activitats complementàries per part de personal alié al docent.

Aquest dijous, el Ministeri d'Educació i Formació Professional anunciava que recorrerà per la via judicial qualsevol iniciativa "dirigida a soscavar el dret a l'educació i censurar l'actuació dels centres docents i el seu professorat" com el 'pin parental', segons la ministra Celaá.

colaboracio