El Govern respon Iglesias que el sentit comú és "subjectiu" i reitera que el seu objectiu és governar en solitari

Publicado 24/5/2019 14:48:02CET

Celaá reconeix el suport de Podem durant els últims deu mesos i afig que "tot el camí està per recórrer"

MADRID, 24 May. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern d'Espanya, Isabel Celaá, ha insistit aquest divendres en què l'objectiu del president en funcions, Pedro Sánchez, és reeditar el seu mandat en solitari i ha respost al líder de Podem, Pablo Iglesias, sobre la seua voluntat de formar part d'eixe Executiu que el sentit comú és "subjectiu".

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celáa ha insistit en diverses ocasions en què la formació del Govern i la seua composició és una competència exclusiva del president i per tant "ell sabrà canalitzar totes les qüestions" sobre aquest assumpte.

També ha remès a Sánchez sobre les converses que puga tindre obertes amb Podem per a un acord després de les eleccions generals del passat 28 d'abril. Iglesias ha dit que seria "de sentit comú" ser ministre d'eixe gabinet, al que Celáa ha responent sostenint que "el sentit comú al final resulta ser un criteri prou subjectiu".

La portaveu del Govern ha assegurat que el PSOE "segueix aspirant" a tindre "fortalesa suficient" que li permeta governar en solitari i "poder cursar aquesta etapa amb el seu programa i acords en diverses línies".

No obstant açò, ha reconegut el suport de Podem al Govern en els últims mesos i ha dit que "tot el camí està per recórrer". "Tenim vocació i reunim força suficient per a dur a terme, però correspon al president del Govern fer aquest treball i ell decidirà qui entra en el seu Govern", ha insistit.

D'aquesta forma, ha evitat valorar la proposta d'Iglesias: "No considerem que seria cap despropòsit ni el contrari, no ho anem a enjudiciar amb frases de valor".

Contador
colaboracio