El Govern retira la seua proposta d'elevar la jubilació dels docents als 67 anys i demana un període de "reflexió"

Actualizado 29/3/2011 15:21:57 CET

MADRID, 29 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha decidit retirar la seua proposta d'elevar a 67 anys l'edat de jubilació dels funcionaris del règim de classes passives de l'Estat, la majoria docents, després de mantindre durant la setmana passada "diverses reunions" amb els sindicats de la funció pública, als quals ha demanat un "període de reflexió".

"Han demanat un període de reflexió per a parlar dels tres compromisos continguts a l'acord social i econòmic", ha assegurat el responsable de Seguretat Social de CCOO, Carlos Bravo, en declaracions a Europa Press, que ha indicat que l'executiu encara no ha concretat una proposta alternativa ni dates per a tractar estos assumptes.

El passat 11 de març el Govern remetia a CCOO, UGT i CSIF un document per a "harmonitzar" els canvis que introduïx la reforma de les pensions amb el règim de classes passives, això és, jubilació als 67 anys amb possibilitat que el retir siga anticipat a partir dels 65 anys.

En este sentit, Bravo ha afirmat que la intenció de l'executiu era una adaptació "parcial i restrictiva" de la reforma de les pensions. "L'adaptació es produïa per l'ajust de despeses i no per l'augment d'este", ha considerat.

Després dels contactes dels sindicats amb la secretària d'Estat de la Funció Pública, Consuelo Rumí, el responsable de Seguretat Social de CCOO es congratula que ara l'executiu reconsidere la seua posició i possibilite desenvolupar el compromís del pacte 'anticrisi'.

En concret, l'acord social subscrit el passat 2 de febrer recollia el compromís, a més de la modificació de les classes passives, de desenvolupar l'Estatut Bàsic de l'utilitzats públic i avaluar els acords pendents, com el que regia l'increment salarial i que ha estat "incomplit" pel pla d'ajust i la derivada congelació del sou per a enguany. "Ara decidixen passar i que corre el temps, i tornar a pensar-se què fer", ha resumit Bravo.

colaboracio