Publicado 26/10/2020 15:57CET

El Govern de Sánchez es mostra ferm amb els sis mesos d'estat d'alarma

El presidentdel Govern espanyol, Pedro Sánchez, en la XXIII Conferència de Presidents. Madrid (Espanya), 26 d'octubre del 2020.
Pool

MADRID, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial i Funció Publica, Carolina Darias, s'ha mostrat ferma amb la voluntat de l'executiu central d'establir en un termini de sis mesos la pròrroga de l'estat d'alarma en vista de l'exigència del líder del PP, Pablo Casado, que només dure huit setmanes.

"Faig una crida al PP perquè no pose condicions", ha demanat Darias a Casado durant la roda de premsa posterior a la conferència de presidents. El líder dels populars ha reclamat que l'estat d'alarma només dure huit setmanes i que es reforme la Llei 3/86 per dotar-lo d'un marc legal.

En aquesta intervenció, la ministra de Política Territorial ha subratllat que el Govern espanyol traslladarà al Congrés la necessitat que l'estat d'alarma dure sis mesos perquè, segons ha defensat, és el període que recomanen els experts i va en línia amb les decisions de la resta de països europeus per controlar la pandèmia.

Això sí, segons ha explicat la ministra, es tracta d'una proposta amb una durada màxima, però el fet que s'aixequi abans dependrà de l'evolució de la pandèmia.

colaboracio