El Govern suís: "La qüestió de la independència de Catalunya ha de tractar-se dins del marc constitucional espanyol"

Anna Gabriel, CUP
@TV3CAT
Publicado 23/2/2018 18:50:41CET

Un portaveu d'Exteriors diu que la relació entre Espanya i Suïssa és "intensa i molt bona" però no aclareix si han parlat sobre Anna Gabriel

MADRID, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Departament Federal d'Afers exteriors suís considera que "la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de política interior d'Espanya i és una qüestió que ha de tractar-se dins del marc constitucional espanyol".

Així ho ha assenyalat a Europa Press el portaveu del Departament, Pierre-Alain Eltschinger, que també ha assenyalat que "les relacions entre Espanya i Suïssa són intenses i molt bones".

El portaveu ha respost així una petició enviada per correu electrònic però, no obstant això, no ha aclarit si els Governs de Madrid i Berna han mantingut alguna comunicació arran del desplaçament a Ginebra de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Tampoc ha respost a si la posició que va expressar el portaveu del Departament de Justícia, Folco Galli --que va apuntar que els delictes que se li imputen Gabriel semblen ser polítics i per tant no podria ser extraditada--, és la del conjunt de l'Executiu suís.

Gabriel va viatjar el cap de setmana passat a Ginebra, on ella mateixa va anunciar que té intenció de romandre per no comparèixer davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena, que instrueix una causa pels delictes de sedició, rebel·lió i malversació contra els líders del desafiament independentista.

Per part d'Espanya, el ministre d'Afers exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha optat per ser prudent i no avançar si el cas pot acabar perjudicant les relacions entre Espanya i Suïssa. "Ja veurem", va dir el dijous en declaracions a periodistes durant un viatge oficial a Iran.

"Ara veurem com es desenvolupa l'acció de la Justícia i ja hi haurà temps de plantejar de quina manera això puga afectar a les relacions entre Espanya i Suïssa", va assenyalar el ministre d'Exteriors.

Dimecres a la vesprada, després de les paraules del portaveu de Justícia suís, Dastis va dir no conèixer aquesta declaració i no saber si aquest parlava en nom del Govern suís.

colaboracio