Publicado 07/07/2022 14:31

"Gràcies a tots els efectius": l'agraïment dels veïns de Venta del Moro als mitjans d'extinció

Veïns de Venta del Moro amb la pancarta
CONSORCIO DE BOMBEROS

   VALÈNCIA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

   "Gràcies a tots els efectius". És el missatge que es pot llegir en una pancarta que han col·locat els veïns de Venta del Moro per a agrair als mitjans que treballen en l'extinció de l'incendi forestal declarat diumenge passat al terme municipal i que ha afectat unes 1.300 hectàrees.

   El Consorci Provincial de Bombers de València, que ha assenyalat en un comunicat que el missatge "ha emocionat tots els intervinents", ha agraït al poble de Venta del Moro "tot el seu suport durant l'incendi", tant a les autoritats com als veïns i veïnes, especialment a aquells que resideixen a la zona de Casas de Moya, on el Consorci té instal·lat el Lloc de Comandament Avançat.

   L'incendi forestal ha quedat estabilitzat hui dijous poc després de les 11.30 hores, segons ha informat Emergències de la Generalitat valenciana en les seues xarxes socials. Després d'açò, els efectius es redistribuiran amb la finalitat de seguir vigilant la zona, retirar elements que puguen generar punts calents i evitar reproduccions.

   El Consorci continua treballant amb el dispositiu terrestre, integrat per bombers, cinc unitats de comandament, 18 brigades forestals del Consorci i diverses unitats de bombers forestals de GVA-Sgise.

   El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat valenciana, José María Ángel, ha explicat, després de participar en la reunió de coordinació, que una vegada estabilitzat l'incendi "el que es fa és una redistribució dels operatius al llarg del perímetre" afectat pel foc.

colaboracio