Guaidó mostra el seu agraïment als països que reconeixen "la conquesta de la democràcia" a Veneçuela

Publicado 24/1/2019 10:30:00CET

MADRID, 24 Ene. (EUROPA PRESS) -

El cap de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, que s'ha autoproclamat aquest dimecres "president encarregat" del país, ha mostrat el seu agraïment als països que han reconegut la "lluita per la democràcia" de Veneçuela.

Guaidó s'ha autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela durant les multitudinàries manifestacions convocades per l'Assemblea Nacional contra el Govern de Nicolás Maduro, desencadenant de forma immediata una ona de reconeixements de diversos països. La majoria de les nacions de la regió, junt als Estats Units i el Canadà, recolzen Guaidó en la seua nova comesa.

L'encarregat de donar el tret d'eixida ha sigut el president dels Estats Units, Donald Trump, a qui Guaidó ha agraït "de part de tota Veneçuela" el seu compromís de "recolzar la voluntat del poble veneçolà", segons ha indicat a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

L'autoproclamat "president encarregat", ha agraït el suport "a la legitimitat i reconeixement de la nostra lluita per la democràcia" al president del Consell Europeu, Donald Tusk, qui abans ha defensat que Guaidó té "un mandat democràtic" i ha demanat unitat als Vint-i-huit per recolzar les forces "democràtiques a Veneçuela".

En un missatge posterior a la xarxa social Twitter, Guaidó ha aplaudit el reconeixement a tot el poble veneçolà per part del president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, que ha deixat clar que el poble veneçolà "està fart de passar gana i sofrir els abusos de Maduro".

Guaidó també ha mostrat la seua gratitud als governs d'Argentina, Colòmbia i el Perú per reconèixer "la conquesta de la democràcia del poble veneçolà".

Així mateix ha recalcat que agraeix el compromís del president de Xile, Sebastián Piñera, de respectar els Drets Humans i "la recuperació de l'Estat de Dret" de Veneçuela i el del mandatari brasiler, Jair Bolsonaro, de recolzar "la voluntat del poble veneçolà en la recuperació de la democràcia".

L'autoproclamat president interí de Veneçuela ha donat les gràcies a Mario Abdo Benítez, mandatari del Paraguai, per "voler veure al poble veneçolà abraçar de nou la llibertat i la democràcia".

Finalment, Guaidó ha indicat que el suport a la voluntat del poble veneçolà per part de l'Alta Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea, Federica Mogherini, "ens inspira a seguir endavant per la llibertat de tota Veneçuela".

Guaidó també ha expressat el seu desig que el personal de les Ambaixades que es troben a Veneçuela mantinguen la seua presència diplomàtica al país.

"Els inste a desconèixer qualsevol ordre o disposició sobre aquest tema que contrega el ferm propòsit del poder legítim de Veneçuela, que en virtut de la Constitució ostente, que les missions diplomàtiques, caps de missió i tot el seu personal continuen operant en Veneçuela amb normalitat", ha assenyalat a través d'un comunicat.

Les paraules de Guaidó s'han produït després que el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, anunciés la ruptura de relacions amb "el Govern imperialista dels Estats Units" i donara 72 hores al seu personal diplomàtic i consular per abandonar la nació del Carib.

Contador
colaboracio