Publicado 30/7/2020 13:38:35 +02:00CET

La guerra a l'Afganistan deixa més de 100.000 desplaçats aquest any

Imatge d'arxiu d'un atemptat a Laghman (Afganistan).
SAIFURAHMAN SAFI / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

KABUL, 30 Jul. (DPA/EP) -

Més de 100.000 afganesos s'han hagut desplaçar aquest 2020 a causa de la guerra al país centreasiàtic, segons l'Oficina de Coordinació d'Afers Humanitaris de les Nacions Unides (UNOCHA).

Quasi 10.000 persones han hagut d'abandonar sa casa a les províncies del nord-est del país i 600 més al sud arran dels intensos combats que la setmana passada van protagonitzar els milicians talibans i les forces governamentals.

Malgrat l'acord de pau que van signar els talibans amb els Estats Units a Doha el 29 de febrer, els milicians han decidit continuar atacant les forces governamentals tot just quan el procés de diàleg és a punt de començar.

El president de l'Afganistan, Ashraf Ghani, va denunciar dimarts que més de 10.000 soldats han mort o han resultat ferits des que els talibans van signar l'acord, i les Nacions Unides ha registrat la mort de més de 1.200 civils.

En aquest context, els talibans han anunciat un alto el foc de tres dies durant la festa de l''Eid al-Adha' ('festa del sacrifici'), que començarà divendres. El Govern de Kabul ha anunciat que complirà el cessament de les hostilitats.

colaboracio