Publicado 23/02/2021 18:48CET

Guinea comença la campanya de vacunació contra l'Ebola per fer front a l'últim brot

Archivo - Arxiu - Partícules del virus de l'Ebola
NIAID/FLICKR - Archivo

MADRID, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

Guinea ha començat aquest dimarts la campanya de vacunació contra l'Ebola, després de rebre dilluns --l'endemà del que es preveia a causa de les condicions climatològiques-- un lot amb més d'11.000 dosis que ha enviat l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Així ho ha confirmat la delegació de l'OMS a Àfrica, que ha detallat que la vacunació ha començat a la regió de Gouécké, epicentre del brot de la malaltia, amb les persones de més risc. La directora de l'organisme, Matshidiso Moeti, ha destacat que el procés ha començat "menys de 24 hores després" que les dosis del fàrmac hagen arribat.

Moeti ha justificat que aquesta "velocitat" s'ha produït gràcies a l'"enorme capacitat" del país arran del brot d'Ebola del 2014 i l'experiència dels experts guineans que han anat a donar suport a la República Democràtica del Congo (RDC) per respondre al brot que s'hi va registrar.

L'OMS va confirmar dilluns a la vesprada que els vaccins havien arribat a l'Aeroport de Conakry. "La càrrega es va traslladar des del Senegal en un avió governamental després que el mal temps obligara a parar a Dakar. Una vacunació oportuna que serà crucial per fer front al brot d'Ebola", ha afegit.

El brot es va declarar tot just uns dies després que les autoritats de la República Democràtica del Congo (RDC) confirmaren un nou brot d'Ebola a la província de North-Kivu (est), on l'any passat va ser el focus d'un altre brot que va deixar prop de 2.300 morts.

Contador
colaboracio