Actualizado 07/07/2009 19:51 CET

Gürtel.- Barberá fa un paral·lelisme amb les anxoves que rep Zapatero de Revilla i demana a la justícia que actue

Assegura que la dimissió del president "no es planteja ni en privat" i que no haurà renúncies en el PP fins que no les hi haja del Govern

VALÈNCIA, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha fet hui un "paral·lelisme" de la situació del president de la Generalitat, Francesc Camps, imputat en el cas 'Gürtel' per haver rebut suposadament vestits com regal, amb les anxoves amb les quals el president de Cantàbria, Miguel Angel Revilla, "regala" al president del Govern José Luis Rodríguez Zapatero pel que ha instat que per "via d'ofici" es presente una denúncia.

Barberá, després de presidir la inauguració de l'aparcament del carrer Martí Grajales de Valencia, preguntada per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de continuar amb la causa del cas 'Gürtel' ha instat a la Justícia a "aplicar" l'article 426 del Codi Penal i a obrir "diligències" contra el cap de l'Executiu central per aquest fet.

L'alcaldessa ha llegit l'article 426 del Codi Penal, relatiu al capítol de suborn, i en què s'establix que "l'autoritat o funcionari públic que admetera un regal o do que li foren oferits en consideració a la seua funció o per a la consecució d'un acte no prohibit legalment, incorrerà en la pena de multa de tres a sis mesos".

Sobre esta qüestió, ha considerat que "fent un paral·lelisme amb la situació del president Camps, també està incurs en este article, algun més", entre els quals hi ha, el president del Govern per un fet que "tot el món sap", com és les anxoves amb les quals li "obsequia" el president càntabre en les seues visites a La Moncloa per "compliment o complaença".

Per a Barberá, les anxoves són un producte "molt bo i car", de manera que, segons la seua opinió, es tracta d'un "do", de manera que ha sol·licitat a la Justícia que actue per "via d'ofici" o que "l'advocat que ho considere, present una denúncia".

L'alcaldessa ha explicat que si s'aplica este article, ella no pot "ni rebre un ram de flors", pel que ha manifestat que "si al president de la Comunitat, amb tanta pulcritud, se li vol implicar en una situació jurídica incòmoda", que es "aplic l'article i que dimiteixi tot el món, i per descomptat, les primeres diligències per a les anxoves perquè és públic i conegut".

NO ES PARLA DE DIMISIÓ DE CAMPS

Preguntat per la possible dimissió del cap del Consell, ha destacat que "aquest tema ni es comenta en privat", i que "el president està completament segur". Així, "fins que no dimitisca Zapatero per les anxoves no haurà dimissions" en el seu partit.

Alhora, a preguntes de si es veu com una possible successora a la Presidència de la Generalitat, en el cas que finalment Camps abandone el càrrec, ha insistit que d'"este tema ni es parla. Fins que no dimitisca Zapatero no hi ha dimissions en el meu partit", ha sentenciat.

En este sentit, ha recordat que en el PSOE ja s'han produït dos dimissions que, segons la seua opinió, "es mereixien", com la de l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Alberto Saiz, i la de l'exministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo.

L'alcaldessa ha vaticinat que la "següent" renúncia serà la del vicepresident Tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, "perquè no és el mateix no provar que diuen que t'han regalat tres vestits, que donar-li 10 milions a l'empresa, de la qual la teua filla és apoderada, sent president d'Andalusia".

PRESIDENT "ASSEGURANÇA, FORT I DECIDIT"

Barberá ha assenyalat que durant el dia d'ahir va estar "bastant temps" amb el cap del Consell, amb el seu "amic, Paco Camps" i que va percebre que es tracta d'un president "molt segur, molt fort i molt decidit a acceptar el que està passant, que molts no entenem", ha afirmat.

Ha recordat que Camps ha decidit recórrer la interlocutòria d'ahir, "entre d'altres coses perquè res del que sembla que se n'anava a demostrar, s'ha demostrat", ja que, "el president no ha rebut cap do i el president com ell ha dit moltes vegades, s'ha pagat els seus vestits".

En este sentit, ha assenyalat que des que el jutge de l'Audiència Baltasar Garzón es va inhibir del cas, per tractar-se d'un aforat i la documentació va arribar fins al TSJCV, "més del 90% de les figures delictives de les quals se'ls acusava han desaparegut. No hi ha finançament il·legal, no hi ha informació privilegiada i no hi ha suborn", ha apuntat.

Segons la seua opinió, "hi ha una cosa que ha quedat clara, que en l'administració s'ha treballat amb tota neteja i escrupolositat legal" perquè, "no hi ha més que el que diu algú, no provat encara, sobre que el president ha acceptat tres vestits per 3.000, 4.000 o 5.000 euros, tant me fa", ha sentenciat.

Per a l'alcaldessa, "la vida té molts aspectes i a Espanya s'està patint una crisi brutal, de la qual no es veu per cap costat signes de millora", però "sembla que només volen que existisca un cas, el cas Gürtel, que també té signes d'actualitat, però la vida continua per altres costats", ha afirmat.

colaboracio