El jutge de la 'causa de finançament' cita a Rafael Blasco com a testimoni per al 18 de setembre

Rafael Blasco
EUROPA PRESS
Actualizado 27/7/2012 20:05:34 CET

VALÈNCIA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

El magistrat José Ceres, que instruïx en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la causa oberta pels presumptes delictes de finançament irregular del PPCV, electoral i per suposada contractació irregular en relació amb diferents edicions de Fitur, dins del 'cas Gürtel', ha citat a declarar com a testimoni per al 18 de setembre el síndic del PP en les Corts, Rafael Blasco, per la seua etapa al capdavant de la Conselleria de Territori i Habitatge.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Blasco prestarà declaració dins de la tercera peça del procediment, que investiga suposats delictes de prevaricació i suborn en la contractació d'Orange Market per al muntatge de l'expositor de la Generalitat en Fitur. El portaveu del PP en la cambra autonòmica declararà com a testimoni al TSJCV, òrgan que també estudia la petició d'imputació contra ell --sol·licitada pel ministeri fiscal-- per una altra causa coneguda com a 'cas de cooperació'.

La declaració de Blasco, prevista per a les 12.15 hores, s'unix a les altres tres acordades per a esta jornada per l'instructor, de dos més testimonis i d'una imputada, la coordinadora de fires en l'Agència Valenciana de Turisme, Ana Grau Ábalos, a qui ha decidit imputar després de la seua declaració com a testimoni fa escassos dies.

El setembre, el jutge ha fixat declaracions els dies 18 --relativa a la tercera peça del cas--, 19 --peces primera i segona--, 24 --primera i segona-- i 25 --primera i segona--.

En la primera jornada, obrirà les compareixences Ana Grau, a les 10.00 hores, seguida de la qual fora cap de gabinet del conseller d'Infraestructures i Transport María Ángeles Ureña, a continuació, de Rafael Blasco i, finalment, de Javier Fernández, de Càtering José Luis, estos tres últims en qualitat de testimonis.

GERENTS PROVINCIALS DEL PPCV COM A TESTIMONIS

L'endemà, 19 de setembre, declararan davant del jutge en relació amb les peces de finançament irregular i de delicte electoral, en qualitat de testimonis, als gerents provincials del PPCV de València, José Moscardó, d'Alacant, Eugenia Cascales, i de Castelló, Miguel Carod, respectivament. Segons les mateixes fonts, tancarà les compareixences d'este dia el cap del departament d'Auditoria Interna del PP, Carlo Lucca.

Per estes mateixes peces --finançament irregular i delicte electoral--, el dia 24 compareixeran davant del jutge, a les 10.00 hores i com a testimoni, el delegat a València de la societat Enrique Ortiz i Fills Contractistes d'Obres S.A., José Beviá, i a continuació, Luis Batalla, en qualitat d'imputat com legal representant de la societat Lubasa.

El dia 25 de setembre estan citats a declarar, també per les peces primera i segona i els tres en qualitat d'imputats, a les 9.30 hores, Rafael Martínez com a legal representant de Grup Vallalba i també personalment, i després, Alejandro Pons, com a legal representant de la societat PIAF, i el president del grup empresarial Cyes, Felipe Almenar.

colaboracio