Gürtel.- El jutge Pedreira confirma que València ha d'investigar la branca dels trages lliurats a càrrecs públics

Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana
EP
Actualizado 15/12/2010 17:24:51 CET

MADRID/VALÈNCIA, 15 Dic. (EUROPA PRESS) -

El jutge que instruïx el 'cas Gürtel' a Madrid, Antonio Pedreira, ha confirmat la inhibició parcial que va acordar el juliol passat respecte al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) perquè investigue la part relacionada amb la lliura de trages a alts càrrecs de la Generalitat valenciana.

En una interlocutòria datat este dimecres, a què ha tingut accés Europa Press, el magistrat desestima el recurs interposat pel PP contra la interlocutòria de 28 de juliol del 2009 en què s'inhibia d'esta part.

D'esta manera, confirma que València investigue els imputats Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez Alonso, àlies 'El Bigotes', en relació amb els eventuals lliuraments de peces de vestir a Ricardo Costa, a Rafael Betoret, al president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps, i al vicepresident Víctor Campos.

En els fonaments de dret, el jutge reitera que s'imputaria a Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez Alonso un delicte de suborn actiu sancionat a l'article 423 del Codi Penal. "Este precepte no és sinó el revers del suborn passiu que s'imputa als càrrecs públics de valència", recull.

Alhora, el jutge es mostra contrari a enjudiciar a uns i altres acusats, ja que esgrimix que "l'enjudiciament separat dels uns i dels altres imputats i delictes comportaria indefectiblement a la ruptura de la continència de la causa".

En la resolució, el jutge recalca que el recurs del PP "conté importants i greus inexactituds que obliguen a desestimar-ho íntegrament", així com que les seues al·legacions "no desvirtuen ni enerven la fonamentació jurídica de la interlocutòria recorregut".

colaboracio