Gürtel.- Luna diu que "el nou informe policial posa de manifest la implicació directa de Camps"

Actualizado 3/12/2010 18:36:32 CET

VALÈNCIA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Grup parlamentari Socialista en Les Corts Valencianes, Àngel Luna, creu que el nou informe Policial sobre les actuacions de la trama Gürtel al voltant de la visita del papa a València posa de manifest "la implicació directa" del president de la Generalitat, Francesc Camps en la trama.

Luna ha explicat en un comunicat que l'informe Policial que detecta "greus irregularitats i el repartiment de comissions milionàries" de diverses persones entre les quals se cita a Pedro García, exdirector General de RTVV i excap de premsa del president de la Generalitat, posa de manifest "la implicació directa" de Camps en la trama Gürtel i l'"estreta vinculació" de la trama corrupta amb la cúpula del PPCV i del Consell.

Alhora, el portaveu socialista ha afegit que aquest informe evidència que la trama "estava instal·lada en el cor de la Generalitat al comptar entre els seus membres més actius a estrets col·laboradors de Camps qui, per tant, estava al corrent de totes les operacions irregulars".

En esta línia, el portaveu socialista ha subratllat que el nou informe de la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional espanyola que s'ha conegut este divendres, revela que "les quantitats de diners públics que la trama corrupta Gürtel es va portar és molt superior a les quals pensàvem fins a este moment".

"VINCULACIÓ MOLT ESTRETA"

Segons Luna, el nou informe també posa de manifest que la vinculació dels membres de la trama amb la cúpula del PPCV i del Consell de la Generalitat Valenciana era "realment molt estreta". "Esta trama estava instal·lada en el cor de l'Administració de la Generalitat i tenia estrets col·laboradors de Camps entre els membres més actius del nucli dur de la trama Gürtel".

"Tot això, i les converses que hem conegut des de fa temps entre el president Camps i Álvaro Pérez 'El Bigotes' i altres membres de la trama posen de manifest que el president estava al corrent de totes les operacions irregulars i del funcionament de la trama corrupta en l'Administració de la Generalitat", ha recalcat el síndic del PSPV-PSOE.

Luna ha assegurat que els diners dels valencians "està ara mateix, com hem pogut saber també, en paradisos fiscals". I, sobre esta qüestió, "algú ha de donar explicacions sobre què ha estat passant i quines responsabilitats han d'assumir les persones que estan al capdavant d'aquesta comunitat autònoma".

"Jo crec que els ciutadans mereixen estes explicacions i també es mereixen que els governe algú que tingui les mans més netes i el cor més gran a l'hora de pensar en els interessos de la Comunitat Valenciana. I l'esperit més obert per a preocupar-se pels problemes que realment afecten als ciutadans i no per les necessitats d'una trama corrupta", ha conclòs el portaveu socialista en Les Corts.

colaboracio