Gürtel.- El PSPV exigix a Martínez que explique els "tripijocs" del contracte de Fitur o dimitisca

Carmen Ninet
CORTS VALENCIANES
Actualizado 9/12/2010 18:36:56 CET

VALÈNCIA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en les Corts Valencianes, Carmen Ninet, ha exigit que l'actual presidenta de la cambra i consellera de Turisme el 2005 --moment en el qual es va adjudicar a Orange Market l'estand de la fira internacional de turisme Fitur-- done "explicacions immediates sobre els tripijocs del contracte de la Generalitat amb la filial valenciana de la trama Gürtel". En cas contrari, ha afegit, "ha de dimitir com més prompte millor per salut democràtica".

La parlamentària socialista s'ha expressat en estos termes referint-se a un informe policial que sosté que la trama va conèixer un mes abans les bases del concurs de l'adjudicació de l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, que finalment va aconseguir per un milió d'euros, segons publica estedijous el diari 'El País'.

"Hui tots sabem que la policia ha trobat proves que Milagrosa Martínez va lliurar el plec de condicions del contracte de Fitur a Orange Market un mes abans quan ja tot el món sabia que Orange Market va regalar a la llavors consellera de Turisme un rellotge valorat en 2.400 euros", ha reprotxat Ninet en un comunicat.

Per tant, i sobre esta qüestió, la portaveu socialista ha assegurat que la persona que presidix la institució que representa la sobirania popular de la societat valenciana "no pot parapetar-se en un silenci còmplice" i, per esta raó, ha exigit la seua dimissió. "Si la presidenta de les Corts no dóna les explicacions pertinents, ha de dimitir com més aviat millor per salut democràtica", ha instat.

"El que encara no sabem és si els 30 rellotges que la trama Gürtel va comprar per import de 125.000 euros en una de les joieries més cares es van pagar a càrrec de l'adjudicació que va facilitar Milagrosa Martínez", ha subratllat Ninet.

Per a la portaveu adjunta del PSPV-PSOE, a Milagrosa Martínez "se li ha acabat el temps de silenci i de complicitat amb el president Camps per ocultar la fiscalització del cas Gürtel en les Corts i, alhora, s'ha iniciat el compte enrere perquè done les explicacions que li exigix el seu càrrec o dimitisca del mateix en ares a la normalitat democràtica de la Comunitat Valenciana".

colaboracio