Publicado 23/09/2022 11:04

Guterres demana desbloquejar l'exportació de fertilitzants russos per a evitar una crisi alimentària

September 21, 2022, New York, NY, USA: UN Secretary-General António Guterres spoke to reporters following the Round Table of the Global Crisi Response Group on Food, Energy and Finance and the Informal Leaders Round Table on Climate Change.
Europa Press/Contacto/Mark J. Sullivan

   MADRID, 23 set. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha advertit aquest dijous de la possibilitat que l'any que ve es registre escassetat d'aliments a nivell mundial si el mercat d'abonament no s'estabilitza, per la qual cosa ha demanat desbloquejar les exportacions de fertilitzants russos.

   "Si el mercat de fertilitzants no s'estabilitza, el pròxim any el món pot quedar-se sense aliments", ha dit el secretari general de Nacions Unides en un missatge publicat en la xarxa social Twitter.

   Guterres ha assegurat que és "essencial" que tots els països eliminen els obstacles a l'exportació de fertilitzants russos, que estan bloquejats a causa de les sancions imposades a Rússia per la seua invasió d'Ucraïna.

   "Necessitem portar-los als agricultors a un cost raonable i als camps al més prompte possible", ha demanat Guterres en el seu missatge.

   Amb tot, el secretari general de l'ONU s'ha reunit amb el ministre d'Exteriors rus, Serguéi Lavrov, per a reafirmar conjuntament la necessitat de "implementar íntegrament" l'acord d'exportació de grans firmat entre Rússia i Ucraïna.

   El Ministeri d'Exteriors rus, segons ha arreplegat l'agència TASS, ha detallat que Guterres i Lavrov han discutit "detalladament" la implementació en els acords d'Istanbul sobre les exportacions des dels ports del mar Negre de les exportacions "sense traves" de productes agrícoles russos, entre ells, fertilitzants.

   "Les parts van reafirmar la necessitat d'implementar-les íntegrament i com un paquet", ha detallat la diplomàcia russa.

Contador