Hisenda investiga un presumpte frau de més de cinc milions per finançament de fitxatges i clubs de futbol

Publicado 17/7/2019 13:03:25CET

MADRID, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Tributària i Guàrdia Civil investiguen un entramat societari que podria haver defraudat més de cinc milions d'euros per la compra de drets econòmics de jugadors de futbol i el finançament de fitxatges i clubs.

En concret, funcionaris de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) de l'Agència Tributària i agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'Dean', estan duent a terme diferents actuacions en les províncies de Madrid, Alacant, València, Astúries, Sevilla, Cadis, Granada, Múrcia i Balears, amb la finalitat d'obtindre elements probatoris de presumptes delictes fiscals i de blanqueig.

Les actuacions estan dirigides i coordinades pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, qui ha ordenat la realització d'escorcolls en domicilis, així com requeriments de documentació a múltiples societats, segons ha informat el Ministeri d'Hisenda.

La investigació es va iniciar a principis de l'any passat centrant-se en les operacions dutes a terme a Espanya per un fons d'inversió constituït l'any 2011 amb seu a Malta.

Les activitats del fons van consistir en la compra de drets econòmics de jugadors de futbol amb projecció per a aconseguir plusvàlues amb els seus traspassos a tercers equips.

Així mateix, va finançar fitxatges i va facilitar liquiditat a clubs de futbol espanyols amb dificultats econòmiques, tot açò amb l'assessorament de bufets d'advocats.

Segons explica Hisenda, els acords amb els clubs de futbol espanyols semblen haver sigut negociats a Espanya per dos representants de futbolistes, els qui podrien haver simulat la seua residència fiscal fora d'Espanya per a no declarar la Hisenda Pública els beneficis obtinguts.

MÉS DE 5 MILIONS D'EUROS

Per a la comissió dels fraus detectats s'ha utilitzat una "complexa" estructura societària que hauria permés ocultar els beneficis dels préstecs i de la venda dels drets econòmics dels jugadors de futbol, xifrant-se la quantitat suposadament defraudada a la Hisenda Pública espanyola en més de 5 milions d'euros.

De moment, són cinc les persones investigades i desenes prestaran declaracions testificals. A més, a causa de la repercussió internacional, s'ha sol·licitat col·laboració a diversos països.

colaboracio