La historiadora Giulia Quaggio reflexiona a La Nau sobre la cultura en la Transició

La historiadora Giulia Quaggio
REMITIDA UV
Publicado: viernes, 25 noviembre 2022 18:20

   VALÈNCIA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Observatori Cultural de la Universitat de València (UV) organitza la conferència 'La cultura en Transició', que pronunciarà la historiadora Giulia Quaggio, experta en l'Europa post 1945, dimecres que ve 30 (18 hores), a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

   Presentarà la investigadora Ramón y Cajal de la Universitat Complutense de Madrid el director acadèmic de l'Observatori Cultural UV, el professor Raúl Abeledo, qui donarà pas a les reflexions de Quaggio sobre la cultura que es va gestar en l'època convulsa que va ser la Transició a Espanya.

   Un període polític que, juntament amb altres aspectes, va sobrevindre acompanyat d'una sèrie de canvis culturals que s'instal·laven, de camí cap a la democràcia, en una nova institucionalitat cultural, recorda la institució acadèmica.

   Així doncs, Quaggio tractarà de donar resposta a aquestes qüestions: Com s'ajusten les polítiques culturals a la Transició? Quines són les implicacions que deriven d'aquesta nova relació del poder polític amb la ciutadania?

   L'experta comptarà amb el suport de Raúl Abeledo per a debatre al costat de l'auditori sobre els ajustos de les polítiques culturals al panorama polític durant la Transició, així com de les implicacions que aquest va tindre en la producció artística i el seu ferm compromís amb la democratització. L'assistència és gratuïta i requereix inscripció prèvia ací en la web de l'observatori.

   En les seues investigacions, Quaggio ha posat l'èmfasi en la circulació transnacional de discursos visuals i textuals sobre democràcia, pau, culpabilitat dictatorial i poscolonial. La seua prolífica producció acadèmica i editorial donar del compromís que manté amb la divulgació de la història recent d'Espanya i Europa.

   L'Observatori Cultural de la UV tancarà la programació de 2022 la conferència 'Centelles: imatge, memòria i arxiu', on participarà Teresa Ferré Panisello, professora associada de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el fotògraf i fill d'Agustí Centelles, Sergi Centelles.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià