Un home admet que va matar a punyalades el seu veí a Elda (Alacant) perquè va cridar la seua porta "agressiu" i borratxo

Publicado 18/12/2017 16:07:35CET

Fiscalia sol·licita una rebaixa de 10 a 7 anys la petició de presó per la confessió a la Policia

ALACANT, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

Un home ha admès este dilluns en un juí celebrat davant el tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial d'Alacant que va matar a l'agost de 2016 a punyalades al seu veí a Elda després que aquest haguera cridat a la seua porta "agressiu", donant patades i en estat d'embriaguesa.

L'acusat ha ratificat en la seua declaració la confessió que va fer a la Policia en el lloc del crim. L'acusació particular, en representació dels fills i la germana de la víctima, i la defensa de l'acusat, s'han adherit a la qualificació de la Fiscalia, que ha sol·licitat una rebaixa de la pena de presó de deu a set anys, en modificar la seua qualificació per a introduir l'atenuant de confessió molt qualificada, en haver confessat el crim a la Policia.

Així mateix, les parts han mantingut la sol·licitud d'indemnitzacions per als familiars de les víctimes de 50.000 euros per a cadascun dels fills del mort i 25.000 per a la germana.

"UN PARELL DE VIATGES"

En la vista ha declarat en primer lloc l'acusat, qui ha reconegut que la víctima va acudir a la seua vivenda en estat d'embriaguesa "donant patades en la porta", per la qual cosa després d'eixir i mantindre una discussió amb ell, va entrar a la cuina a per un ganivet amb el qual li va donar "un parell de viatges" al seu veí en el tòrax i l'aixella, de manera una de les ferides li va afectar el cor provocant-li la mort.

A més, ha reconegut que després de l'agressió va tornar a la seua vivenda, va netejar el ganivet amb uns papers que va tirar al fem, va amagar l'arma homicida en el fons del calaix d'un armari i va llavar la camisa amb lleixiu.

En el juí han declarat també els policies que van trobar el cadàver i van obtindre la confessió. Així, han explicat al tribunal i als membres del jurat que la nit dels fets, una patrulla va albirar una persona estesa en el sòl "al costat de la porta d'un cotxe". En observar que havia sigut víctima d'una agressió, van fer un perímetre en la zona i van iniciar les perquisicions.

TESTIMONI DE LA DISCUSSIÓ

En trobar al propietari del vehicle que es trobava al costat del cadàver, veí de l'immoble del processament, aquest els va dir que la seua mare, una dona d'avançada edat, havia sentit la discussió mantinguda entre la víctima i l'acusat una hora abans.

D'esta manera, els agents han explicat que el processat els va obrir la porta "sense samarreta" i amb "rastres de sang en el braç", i sense oposar resistència els va confessar l'ocorregut indicant-los on havia amagat el ganivet i els papers de la paperera que havia utilitzat per a netejar-ho. Sobre este tema, l'acusat ha assegurat durant el juí que no havia "barallat en la vida amb ningú" i que va traure el ganivet en veure al seu veí "agressiu".

Així mateix, durant el juí s'ha acreditat que la víctima es trobava en estat d'embriaguesa, va donar un resultat de 3,12 g/l en l'analísi de sang que se li va realitzar, si bé segons les proves no s'ha pogut afirmar que este fet minvara les seues capacitats fins al punt de considerar que va haver-hi traïdoria, és a dir, que l'agressor es valguera de la vulnerabilitat de la víctima, que segons han explicat els forenses tenia ferides defensives en el braç.

Per estos motius finalment la fiscalia ha sol·licitat una rebaixa de tres anys en la pena inicial de 10, en considerar l'atenuant de confessió molt qualificada.

colaboracio