Publicado 13/04/2021 18:55CET

Homenatge a les campiones del València Basket: "La vostra contribució quedarà gravada en la història de la ciutat"

Recepció en l'Ajuntament de València al València Basket Femení
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA

   VALÈNCIA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

   Les institucions valencianes han retut homenatge al València Basket femení després de la seua proclamació com a campiones de l'Eurocup Women, un triomf que permet que el nom de València "torne a situar-se en la part més alta del bàsquet europeu". "La vostra contribució quedarà gravada en la història de la ciutat".

   Així ho ha asseverat l'alcalde, Joan Ribó, en la recepció a l'equip en l'Ajuntament. Després d'aquesta primera parada, les jugadores s'han traslladat al Palau de la Generalitat, on han sigut rebudes pel president, Ximo Puig, i el conseller d'Esports, Vicent Marzà. A més, a les 19.30 hores està previst una trobada virtual per a celebrar la victòria amb la família i aficionats 'taronja'.

    Joan Ribó ha subratllat durant la recepció a l'equip --que s'ha realitzat, a primera hora d'aquesta vesprada, amb totes les mesures de seguretat relatives al coronavirus-- que el València Basket femení ha protagonitzat "un fet històric".

   El consistori ha col·locat una pancarta que reflecteix la gesta de l'equip 'taronja', que ha aconseguit el primer títol de la seua història. A més, d'aquest color i també en el seu honor, aquesta nit tornaran a il·luminar-se, tal com es va fer ahir, la façana de l'Ajuntament i la Porta de la Mar.

   Ribó, acompanyat de la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, i un representant de cada grup municipal, ha manifestat que "l'Ajuntament, com a casa de tots els valencians i totes les valencianes, s'ha obert una vegada més per a reconéixer i agrair el treball, l'esforç i l'èxit de València Basket".

   "Però, aquesta vegada, amb un component molt especial, perquè teníem moltes guanyes de celebrar el primer títol d'unes jugadores que, ningú ho dubtava, més prompte que tard seríeu campiones. Quin projecte més il·lusionant i quin jugadores tan increïbles", ha exclamat.

   Per al primer edil, "aquest primer títol, el de l'Eurocup, permet que el nom de València torne a situar-se en la part més alta del bàsquet europeu". "I açò és gràcies a totes vosaltres, a les jugadores representades ací per les capitanes", ha celebrat l'alcalde en nomenar a totes les esportistes: Anna, Cristina, Lorena, Laura, Rebecca, Queralt, Laura Gil, Marie, Leticia, María, Celeste i Raquel, "a qui no li va tremolar el pols a pesar que a tota València ens bategava el cor a mil per hora".

   "Ha sigut gràcies a totes les jugadores i, per descomptat, també a tot l'equip tècnic amb Rubén Burgos al capdavant; a tota la directiva, amb el president Vicent Solà, i a tota l'afició, a tota la família taronja que en una situació tan excepcional com la qual estem vivint segur que el vostre triomf ha permès viure un somni fet realitat", ha incidit Ribó, qui ha afirmat: "València continuarà sent referent del bàsquet i la vostra contribució quedarà gravada per sempre en la història esportiva i també la d'aquesta ciutat".

   "Gràcies pel vostre exemple, per aquesta gran alegria i per totes les que vindran que, espere pels nostres cors que no siguen amb tanta tensió fins a l'últim segon, però que alhora estic convençut que seran moltes més. Segur que el mestre Miki Vukovic estaria molt orgullós d'un equip tan gran", ha finalitzat l'alcalde en recordar "a un dels mestres que marquen el camí" del Basket femení a València".

   En aquesta recepció han participat, com representats de tot l'equip guanyador, l'entrenador Rubén Burgos i les jugadores Queralt Casas, Anna Gómez i Maria Pina; També s'han acostat l'Ajuntament, el president del club Vicente Solà; i els directors general i esportiu, José Puentes i Esteban Albert, respectivament, així com el director institucional Víctor Luengo i el de Comunicació, Alberto Chilet.

   "NECESSITEM ALEGRIES I MIRAR CAP Al FUTUR"

   Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat en valor, en la recepció en el Palau, el triomf del València Basket "en un temps en què necessitem alegries, esperança i mirar cap al futur".

   Així mateix, ha destacat que aquesta gesta és "fruit de l'esforç de molta gent i des de fa molt temps", per la qual cosa també ha volgut agrair la tasca de l'empresari Juan Roig, així com la dels directius del club i de l'equip tècnic.

   El cap del Consell ha assegurat que "les grans gestes mai són casualitat", i ha realitzat un paral·lelisme entre la imatge que projecta el triomf de l'equip valencià i "la imatge que ens agradaria que reflectira el triomf de la societat valenciana en molts aspectes".

   En aquest sentit, ha instat els joves, i especialment a les joves, "a mirar-se en les esportistes que ens han fet arribar fins a ací, ja que l'únic camí és l'esforç, el treball, la constància, la persistència i creure en les possibilitats de cadascuna".

   Finalment, Puig ha lamentat que no es puga celebrar el triomf del bàsquet femení amb els milers d'afeccionats valencians, però ha assegurat que "més prompte que tard estarem junts" de nou per a celebrar esdeveniments com la victòria del València Basket.

Contador
colaboracio