Hostelers exigeixen a Ribó suspendre les restriccions horàries en El Carme i revisar el model ZAS de València

Protesta d'hostelers per les zones ZAS
REMITIDA
Publicado 18/12/2018 18:28:57CET

VALÈNCIA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

Hostelers de les Zones Acústicament Saturades (ZAS) de València exigeixen a l'alcalde, Joan Ribó, la "suspensió, ajornament o derogació" de les restriccions horàries que està previst aprovar dijous que ve en el ple de l'Ajuntament, així com una "revisió integral" del model que s'aplica a aquestes àrees de la ciutat.

Així es reclama en una carta dirigida al primer edil que han entregat per registre d'entrada del consistori i en la qual demanen la suspensió, ajornament o derogació del punt de ple municipal de desembre referit a l'aprovació del mesures de la ZAS del Carme, que inclou, entre altres coses, avançar mitja hora el tancament de les terrasses.

La missiva s'ha registrat després de la reunió de treball celebrada aquest dimarts entre els representants dels treballadors i d'empreses hosteleres dels barris de Xúquer, Woody, Juan Llorens, Russafa i Centre Històric, en la qual s'ha posat en relleu "el malestar i la indignació del col·lectiu de l'oci, el turisme i l'hoteleria". Segons aquests col·lectius, els ajustos horaris anunciats suposarien "la pèrdua de 150 llocs de treball i una retallada de jornada laboral a més de 300 persones".

Així mateix, els representants de les associacions han realitzat una marxa-protesta pels carrers del centre de la ciutat amb els jupetins grocs i pancartes per a reclamar la paralització de la tramitació de la ZAS del barri del Carme.

En la carta s'advoca per "impulsar la revisió integral del model de les ZAS, començant per l'anàlisi de l'actual mapa de les zones acústiques saturades que existeixen en la ciutat i que permeta reconduir la seua situació" i "abordar amb recursos i idees creatives, l'engegada d'un Pla de Mesures per a lluitar contra l'impacte urbà i social de l'oci i el turisme i que garantisca la seua sostenibilitat".

Aquests hostelers qualifiquen d'"inesperat" l'anunci de la Regidoria de Medi ambient, dirigida per Pilar Soriano, d'aprovar de forma imminent les mesures definitives de la ZAS del barri del Carme. Afigen que "en l'actual context de diàleg entre veïns, comerciants i hostelers que s'està estenent pel conjunt de la ciutat, i que està donant lloc a un nou clima d'enteniment" volen sol·licitar el suport de Ribó per a "evitar que tot aquest procés es veja frustrat per les actuacions innecessàries i precipitades, quan s'acosta el final de la legislatura, i quan resulta més necessari fer balanç dels assoliments aconseguits durant els últims quatre anys".

En aquest punt, recorden els resultats de l'Estudi de Percepció Ciutadana realitzat en diferents barris, així com el Baròmetre d'Opinió Ciutadana, presentat fa pocs dies per l'Ajuntament, que posa de manifest, una vegada més, la valoració positiva que tots els valencians fan del turisme i de la seua importància com a motor econòmic i de font de prosperitat per a la ciutat.

"CONFLICTE INNECESSARI"

"El debat sobre les terrasses, que tant de temps ens ha fet perdre durant tota aquesta legislatura, queda minimitzat i absolutament relegat de les prioritats i problemes que acuiten els ciutadans i veïns de València. Per tot l'anterior, les pimes, comerciants i veïns implicats en l'actual procés de diàleg considerem necessari evitar un conflicte innecessari en un moment que genera grans expectatives tant del col·lectiu dels treballadors, com de les pimes, els
comerciants i molts veïns, que esperen amb gran interés el moment d'iniciar una nova etapa en el procés d'ordenació i regulació de l'oci i el turisme", argumenten.

En aquests actes participen l'Asociación de Hostelería de Centro Histórico (Albarca), Asociación por una Hostelería Responsable de Russafa (Al Balansí), Asociación Vecinal y Empresarial de Ocio y Cultura Zona Xúquer, hostelers de Juan Llorens, Woody i representants de la Federación Empresarial de Hostelería de Valencia (FEHV).

colaboracio