31 de març de 2020
 
Publicado 21/2/2020 18:57:36 +01:00CET

Huit ministres deixen l'escó del Congrés a instàncies del PSOE, malgrat el seu malestar

El president del Govern, Pedro Sánchez i la Vicepresidenta Carmen Calvo
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

Huit ministres del Govern han formalitzat la renúncia el seu escó en el Congrés seguint les directrius marcades per la cúpula del PSOE, malgrat que alguns d'ells havien deixat entreveure cert malestar en no entendre que uns hagen de deixar l'acta i uns altres no.

En concret, el PSOE va decidir que només havien de conservar l'escó, a més del president Pedro Sánchez, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo; la titular d'Hisenda i portaveu, María Jesús Montero, i el ministre de Transports, José Luis Ábalos. I en el cas d'Unides Podem, en canvi, el criteri és que tots, fins als secretaris d'Estat, compaginen el Govern i el Congrés.

A la resta de titulars de la quota socialista se'ls ha va instar a fer efectiva la seua renúncia a l'acta de diputat com més prompte millor perquè puguen ser substituïts en les votacions previstes en la sessió
plenària de la setmana pròxima en el Congrés dels Diputats.

Els huit membres de l'Executiu que han deixat l'escó són la vicepresidenta de Transició Energètica, Teresa Ribera, així com els ministres Juan Carlos Campo (Justícia), Margarita Robles (Defensa), Fernando Grande-Marlaska (Interior), Isabel Celaá (Educació), Luis Planas (Agricultura), Reyes Maroto (Indústria) i Pedro Duque (Ciència).

colaboracio