Publicado 02/03/2021 15:45CET

Iberdrola projecta tres plantes fotovoltaiques a la Comunitat Valenciana, amb una inversió de 235 milions

Iberdrola Porcelanosa: Acord Per a Treballar Conjuntament En Projectes D'Electrificació I Hidrogen Verd
IBERDROLA

VALÈNCIA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

La companyia Iberdrola ha anunciat aquest dimarts els seus primers tres projectes de plantes fotovoltaiques a la Comunitat Valenciana, que suposaran una inversió de més de 235 milions d'euros i sumaran una potència instal·lada de 450 megavats (MW), segons ha informat l'elèctrica en un comunicat.

La província de València acollirà dos de les instal·lacions, que estaran situades en la Vall de Aiora-Cofrents, mentre que la tercera es construirà en L'Alzina (Villena), a Alacant. Segons la companyia, "aquesta aposta per les energies renovables involucrarà fins a 1.450 professionals, contribuirà a la reactivació de l'economia local i ajudarà a orientar a les empreses de la regió cap a un sector amb futur".

La companyia té prevista la construcció de dos plantes solars (PSF Aiora 1 i FV Cofrents I) en la Vall de Aiora-Cofrents, de 200 MW de capacitat instal·lada cadascuna, a més de les infraestructures d'evacuació d'energia, com una subestació i les línies elèctriques necessàries per al transport de l'energia. La tercera instal·lació, de 50 MW (FV Alhorines), se situarà en la pedania de l'Alzina, a Villena.

Les plantes projectades a la Comunitat Valenciana sumaran quasi un milió de mòduls fotovoltaics i involucraran en períodes punta fins a 1.450 professionals. Els projectes compten amb acords amb "multitud" de propietaris dels terrenys en les diferents zones.

Una vegada operatives, aquestes instal·lacions generaran energia neta per a una població equivalent de més de 220.000 llars i evitaran l'emissió a l'atmosfera de més de 140.000 tones de CO2/any.

colaboracio