Publicado 02/12/2021 15:26CET

Iceta trasllada a Puig que l'aportació de l'Estat a les Arts arribarà a 2,5 milions en 2023

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, en la reunió mantinguda aquest dijous amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.
GVA

   VALÈNCIA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, s'ha compromès, en una reunió mantinguda aquest dijous amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a incrementar l'aportació de l'Estat al pressupost del Palau de les Arts de València, de manera que en 2023 arribe a 2,5 milions d'euros, han informat fonts de l'administració valenciana.

   Després de la trobada celebrada a Madrid, el primer de Puig amb Iceta com a titular de Cultura, el dirigent autonòmic ha incidit en la reivindicació "permanent" de la Generalitat perquè el Ministeri aporte al teatre d'òpera valencià, "com a mínim, allò que està aportant durant aquests anys al Teatre de la Maestranza de Sevilla".

   Sobre aquesta qüestió, el cap del Consell ha recalcat que el Ministeri "ja estarà present en el Patronat" de les Arts i, per tant, "estarà clarament vinculat".

   Així mateix, ha postil·lat que Iceta li ha informat que en 2023 ja s'arribarà a "eixe horitzó de tindre el mateix finançament, com a mínim de la Maestranza" i duplicar l'assignació inicial prevista per a aquest exercici.

   Cal recordar que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2022 van reservar una dotació d'un milió d'euros per al coliseu valencià. El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, va assegurar en roda de premsa el passat mes de novembre el seu vot a favor dels comptes després d'aconseguir diverses millores i aprovar-se diverses esmenes, entre elles una que concedia un milió més a Les Arts.

colaboracio