Iceta vaticina "grans èxits" a Espanya en el Mundial i lamenta "retrocessos puntuals" en drets humans

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, intervé durant un esmorzar informatiu d'Europa Press, en l'Hotel Rosewood Vila Magna, a 24 de novembre de 2022, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 13:08

   BRUSSEL·LES, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha vaticinat "grans èxits" a la selecció espanyola de futbol en el Mundial de Catar, que ha rebut crítiques per les condicions laborals dels treballadors durant la construcció dels estadis, les desigualtats entre homes i dones o la censura a la comunitat LGTBI.

   Miquel Iceta s'ha referit com a "retrocessos puntuals" en un segle que serà de "més drets". "Els Estats membre de la Unió Europea (UE), compromesos amb els drets humans, hem de demanar que uns altres avancen en eixa direcció", ha assenyalat el ministre aquest dimarts a Brussel·les.

   Iceta s'ha mostrat "optimista", ja que "malgrat retrocessos puntuals", creu que el segle XXI serà de "més drets", abans de participar en el Consell d'Educació, Joventut, Cultura i Esport.

   Preguntat pels seus vaticinis per a la selecció espanyola, Iceta ha augurat "grans èxits" i ha confessat que ja s'està preparant per a acompanyar als jugadors a Catar, encara que ha reconegut que "falta molt", per la qual cosa ha demanat anar "partit a partit, com deia un conegut expert", en referència al mantra de l'entrenador de l'Atlètic de Madrid, Diego Pablo 'Cholo' Simeone.

   "Tenim totes les nostres esperances en una selecció molt jove i en un entrenador combatiu com Luis Enrique i crec que gaudirem molt", ha asseverat Iceta, qui creu que Espanya ja ha demostrat "el molt que val" enfront de Costa Rica, a la qual va fer set punts, i també, "amb escreix", en l'empat (1-1) amb una selecció "molt poderosa" com és l'alemanya.