Iglesias demana al PSOE "respecte per l'aliat" i "coherència" per a traure endavant la investidura de Sánchez

Publicado 20/6/2019 16:55:49CET
TWITTER

MADRID, 20 Jun. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dijous que els acords aconseguits a Balears, Canàries, La Rioja i Comunitat Valenciana perquè es donen governs de coalició són la confirmació que, "si hi ha respecte per l'aliat, cooperació i coherència", les investiduras i els governs tiren endavant.

D'aquesta manera, Iglesias emplaça Pedro Sánchez a seguir l'exemple d'aquestes comunitats autònomes i a fer el mateix per al Govern de l'Estat. "Arriben bones notícies per a la gent de Balears, Canàries i La Rioja. Allí hi haurà governs de coalició amb programa progressista. Juntament amb la Comunitat Valenciana, es confirma que si hi ha respecte per l'aliat, cooperació i coherència, es trauen endavant investidures i governs", ha assenyalat en un missatge en el seu perfil de Twitter, arreplegat per Europa Press.

Aquest tuit d'Iglesias arriba després que aquest dimecres la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, llançara l'oferta a Podem que triara persones per a llocs polític-administratius però fora del Consell de Ministres.

Amb aquest tuit, Iglesias torna a incidir que el seu model a imitar per al 'govern de cooperació' a nivell estatal és el valencià, on Podem ha aconseguit dos conselleries i una vicepresidència. El líder 'morat' acompanya el seu missatge de diversos titulars informatius en els quals es llig que podem entra en govern de coalició en comunitats com La Rioja o Balears.

L'encarregat de liderar la comissió de pactes de Govern de Podem, Pablo Echenique, s'ha preguntat al seu torn en Twitter que si en eixes comunitats s'han posat d'acord PSOE i Unides Podem, per què a Espanya no ocorre el mateix.

"A la Comunitat Valenciana i Balears, govern de coalició progressista per a seguir revertint el saqueig del PP. A Canàries, govern de coalició per a tirar a Corrupció Canària després de 26 anys. A la Rioja, govern de coalició PSOE-Unides Podem. Per què a Espanya no?", ha indicat.

La 'número dos', Irene Montero, s'ha sumat a Echenique i a Iglesias, i ha assenyalat en el seu perfil que treballen perquè a Espanya puga haver-hi un govern de PSOE i Unides Podem. "La Comunitat Valenciana, Les Illes, Canàries i la Rioja aposten per governs de coalició progressistes. Treballem per a seguir el vostre exemple i que puga haver-hi a Espanya un govern del PSOE i Unides Podem que garantisca ocupació estable i blindatge dels drets socials", recalca.

Contador
colaboracio