Publicado 07/07/2022 12:06

Iglesias estudiarà "emprendre accions legals" contra Villarejo i Cospedal

Archivo - Pablo Iglesias
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

   Creu que Sánchez hauria d'actuar i avisa que és "la peça de caça major"

   BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'exlíder de Podem Pablo Iglesias ha assegurat que el seu equip jurídic estudiarà "el marge que hi ha per a emprendre accions legals" contra l'excomisari Jose Manuel Villarejo i l'ex secretària general del PP Maria Dolores de Cospedal després de conéixer uns àudios en els quals acusa els morats de reunir-se amb ETA i el servici secret cubà.

   En una entrevista en Catalunya Ràdio arreplegada per Europa Press, l'exdirigent de Podem ha negat aquesta informació arreplegada en gravacions d'àudio publicades per El País, i també ha criticat que hi haja una "dosificació" en la publicació d'aquest tipus d'informacions.

   Preguntat per si van existir aquestes reunions amb ETA i el servici secret cubà, Iglesias ha afirmat que "això és una presa de pèl de principi a fi", però ha afegit que serveix per a omplir periòdics i eixir en les ràdios i televisions.

   Iglesias ha afirmat que no li sorprèn aquesta informació, i ha argumentat que el seu objectiu és generar "desprestigi mediàtic" i que això afectara els resultats electorals de Podem, i també ha lamentat que els tribunals no condemnen després aquest tipus d'informacions, que assegura que són falses.

   "Jo entenc que el PSOE diga que açò era en l'època del PP, però no és veritat. És evident qui va posar Pegasus al president del Govern", ha sostingut Iglesias, que considera que hi ha sectors de l'Estat que no accepten que els socialistes governen amb Podem i compten amb el suport d'ERC i EH Bildu en el Congrés.

   En una altra entrevista en RAC 1 recollida per Europa Press, en preguntar-se-li si el president del Govern, Pedro Sánchez, hauria de fer alguna cosa sobre el tema, Iglesias ha dit que "és evident que sí perquè és una evidència que hi ha sectors de l'Estat, connectats amb determinats sectors del poder mediàtic, que conspiren amb sectors del poder econòmic per a intentar fer caure el Govern".

"HEM SIGUT EL BOC EXPIATORI"

   "Nosaltres hem sigut el boc expiatori, però no som la peça de caça major. La peça de caça major és el president del Govern i el PSOE", ha sostingut l'exlíder de Podem.

   També ha destacat que cap mitjà de comunicació a nivell estatal li ha telefonat per a reaccionar a aquesta informació, i que només ho han fet Catalunya Ràdio i RAC 1 a Catalunya, per la qual cosa ha dit que hi ha "un problema" amb bona part del periodisme a Espanya.

colaboracio