Iglesias justifica la suspensió dels edils de Madrid i demana "discreció" perquè hi haja un acord amb Carmena

 El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la coordinadora de Podem
Jesús Prieto - Europa Press
Publicado 14/11/2018 13:02:24CET

MADRID, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha justificat aquest dimecres la decisió de la direcció del partit a Madrid de suspendre de la militància Rita Maestre i els altres cinc regidors de l'Ajuntament de la capital per negar-se a participar en les primàries municipals del partit morat, i ha demanat "discreció" per poder solucionar la crisi oberta amb l'alcaldessa, Manuela Carmena, i garantir un acord per fer una candidatura conjunta.

"Tots estem obligats a complir el codi ètic", ha afirmat en la qual ha sigut la seua primera compareixença davant els mitjans de comunicació des que aquest dilluns tornés a esclatar la crisi a Podem Madrid, després de la decisió dels edils del partit morat de no concórrer a les primàries, i la posterior suspensió de la militància, possiblement expulsió, decretada per la direcció autonòmica de la formació.

El líder morat ha guardat silenci durant 36 hores i ha evitat la premsa en les seues entrades i eixides del Congrés. No obstant això, la seua compareixença ha sigut inevitable quan ha hagut d'eixir a la Plaça de les Corts juntament amb tots els diputats i treballadors de la Cambra baixa durant el simulacre de seguretat que s'ha dut a terme durant el matí d'aquest dimecres.

Així, el primer que ha fet Iglesias ha sigut comentar que "potser" no era el moment d'oferir declaracions, per respecte a la Policia i al simulacre que s'estava produint. A continuació, ha confirmat que el seu partit segueix treballant per concórrer juntament amb Carmena en les municipals del 2019, però ha avisat que, per aquest motiu, és imprescindible ser "discrets".

CRITICA LA IMATGE QUE ESTAN DONANT ALS MITJANS

"Nosaltres continuarem treballant perquè Carmena siga alcaldessa en una candidatura amb Podem, amb Esquerra Unida i amb els independents que ella decidisca. Per aconseguir això cal fer-ho amb discreció, i la gent està farta de portar qüestions internes als mitjans de comunicació. Per això jo no faré declaracions sobre aquest assumpte, sinó que treballaré perquè aconseguim aquesta candidatura", ha explicat.

En aquesta línia, ha emfatitzat que "la gent que ha donat suport a Carmena i a Podem està farta de veure una imatge" com la que, al seu parer, estan donant als mitjans. "I per això jo seré discreta i treballaré per aconseguir el que tots desitgem, que és una candidatura d'unitat popular perquè tornem a guanyar les eleccions", ha postil·lat.

"Això implica treballar amb molta discreció", ha insistit, per afegir, això sí, que "evidentment" tots els membres de Podem estan "obligats a complir el codi ètic". "Res més i vos demanaria que respectem el simulacre", ha resolt.

Contador
colaboracio

En valencià

C. Valenciana