Publicado 29/06/2022 14:07

Igualtat eleva a 22 les assassinades per violència masclista en 2022 després de confirmar un cas a València el 7 de juny

Archivo - Arxiu - Telèfon 016 d'atenció a totes les formes de violències contra les dones
GOBIERNO DE ASTURIAS - Archivo

   MADRID, 29 juny (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri d'Igualtat ha elevat aquest dimecres a 22 el nombre de víctimes mortals de la violència de gènere, després de confirmar que l'assassinat d'una dona de 52 anys a València, el passat 7 de juny, és un nou cas conseqüència d'aquesta xacra.

   El departament que dirigeix Irene Montero, a través de la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere, ha confirmat també que la víctima no tenia fills menors d'edat i que no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

   Aquesta dona assassinada a València es converteix, també, en la víctima mortal número 1.152 de la violència masclista en les estadístiques que es venen recopilant des de 2003.

   Després d'aquesta confirmació, tant la ministra com la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seua "més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista" i han traslladat tot el seu suport a familiars i amistats de la víctima.

   A més, les dos han demanat "tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per a arribar a temps i evitar més morts".

SERVICIS

   El Ministeri d'Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, ha recordat, per la seua banda, que el telèfon 016, les consultes online a través de l'email 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016, funcionen amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana.

   Tal com han explicat, en el 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 08.00 a 22.00 hores tots els dies de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servici adaptat a possibles situacions de discapacitat.

   De la mateixa manera, ha recordat que davant una situació d'emergència es pot cridar el 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i que, en cas que açò no siga possible, es pot utilitzar l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta a la policia amb geolocalización.

   "Aquests mitjans d'assistència poden ser activats per la víctima i també per qualsevol persona que conega o sospite d'un cas de violència de gènere. És un deure tota la societat", conclou el Ministeri.

colaboracio