Publicado 29/10/2020 10:18CET

Illa adverteix que les festes d'aquest any "seran diferents" i preveu "un hivern llarg"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una sessió plenària al Congrés dels Diputats. Madrid, (Espanya), 15 d'octubre del 2020.
POOL. Bernardo Díaz/El Mundo

MADRID, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit al Congrés dels Diputats que arriba "un hivern llarg" a causa de l'increment dels casos de covid-19, per la qual cosa ha avançat que les festes d'aquest any "seran diferents".

En la seua intervenció a la cambra baixa per defensar la pertinència de l'estat d'alarma, el ministre ha enviat un missatge a la ciutadania perquè continuen sense "relaxar les mesures" contra el virus, malgrat que "estiguen cansats" de "no poder abraçar" els seus familiars i de la resta d'alteracions que ha provocat la covid-19 en la societat espanyola.

En qualsevol cas, ha avançat que encara "queda un horitzó ampli per davant" en què s'haurà de conviure amb el virus. "Arriba un hivern llarg, tindrem unes festes diferents a les quals ens haurem d'adaptar. Es tracta de protegir la nostra població vulnerable i el nostre sistema sanitari.

Es tracta de protegir-nos per protegir la salut de la població", ha argumentat, i ha demanat en conseqüència als ciutadans que respecten les mesures de l'ús de mascaretes, higiene de mans, menys mobilitat, més ventilació i tant de temps d'activitat a l'aire lliure com siga possible.

colaboracio