Actualizado 05/10/2022 11:30

Illueca anuncia que es presenta a les primàries de Podem per a la Generalitat

Héctor Illueca
JORGE GIL - EUROPA PRESS

   

Lima felicita el vicepresident per la seua decisió: "M'emociona el pas que has fet, valent i meditat, gràcies per afrontar el repte"

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha anunciat aquest dimecres que es presenta a les primàries de Podem per a les pròximes eleccions autonòmiques de 2023.

Sobre aquest tema, en el seu compte de Twitter, ha recalcat: "Conserve les mateixes esperances i els mateixos ideals que tenia quan em vaig incorporar a la política activa, fa ara tres anys. Hem avançat, però queda molt de camí per recórrer".

Per la seua banda, la coordinadora autonòmica de Podem i síndica d'Unides Podem en Les Corts, Pilar Lima, ha penjat un tuit felicitant a Illueca per aquesta decisió: "M'emociona el pas que has fet, valent i meditat, gràcies per afrontar el repte. Una abraçada gran estimat vicepresident", assenyala.

Illueca, en una entrevista prèvia À Punt, en la qual ha realitzat aquest anunci, ha recalcat que té "els mateixos ideals i esperances" i "la mateixa indignació davant la injustícia" que tenia quan fa tres anys es va incorporar a la política activa. La diferència, ha subratllat, és que "ara tinc una experiència que vull posar al servici del poble valencians".

En eixe sentit, ha assenyalat que ha constatat "cada dia, cada dia, les limitacions que comporta governar amb el partit socialista amb majoria, he constatat cada dia que als nostres socis moltes vegades els tremolen les cames quan apareixen les estructures de poder".

Per açò, s'ha compromès a treballar en dos coses: la primera perquè les dretes unificades no puguen revertir els drets socials aconseguides i per un nou govern de progrés però amb una correlació de forces favorable al bloc alternatiu al partit socialista".

"LES ELECCIONS ES GUANYEN PER L'ESQUERRA"

Illueca ha recalcat que les eleccions "es guanyen per l'esquerra", la qual cosa "significa que el Consell ha d'enviar-li un senyal a la ciutadania als sectors populars" i eixe senyal, ha recalcat, "ha d'estar en els pressupostos i en la reforma fiscal".

"El Consell ha d'enviar un senyal clar que estarà amb els sectors populars i que té la mà estesa a la ciutadania i que no només no està en campanya electoral, sinó d'enguany, desplegant les polítiques pública, se'n va a dedicar a crear les bases per a eixe nou Govern progressista al que aspirem".

"Ara més que mai el que toca és governar, desplegar les polítiques públiques i generar la complicitat activa dels sectors populars perquè quan venja l'hora de votar troben raons per a mobilitzar-se", ha recalcat. "És la clau en tot l'Estat, però especialment a la Comunitat valenciana", recalcat.

"Crec que vivim un moment difícil, complex, i ara més que mai hem de construir un Consell que estiga a l'altura del moment històric", ha reclamat Illueca, que ha recalcat que treballarà i es dedicarà a açò.

Illueca va accedir a la vicepresidència segona del Consell al setembre de 2021 per a substituir Rubén Martínez Dalmau. Prèviament, entre 2020 i 2021 va ser director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.