Publicado 07/10/2022 18:16

Indústria obri la convocatòria del programa 'Activa Startups' amb 40.000 euros a les pimes de la Comunitat Valenciana

   VALÈNCIA, 7 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Secretaria General d'Indústria i de la Pime, a través de la Fundació EOI, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), obri el termini de sol·licitud de la primera convocatòria d'ajudes relativa al programa 'Activa Startups' a la Comunitat Valenciana que ofereix fins el 40.000 euros per a les pimes valencianes per a millorar la seua innovació.

   'Activa Startups', pertanyent a la família de programes 'Activa' i desenvolupada en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és una iniciativa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en el desenvolupament de la seua 'Estratègia Nacional d'Indústria Connectada 4.0', que té entre els seus objectius l'impuls de la transformació digital de la indústria espanyola per a augmentar el seu potencial de creixement i desenvolupar l'oferta local de solucions digitals.

   L'objectiu d'aquest programa és el desenvolupament de projectes de col·laboració entre pimes i startups, que servisquen per a impulsar el seu creixement empresarial. Les ajudes, en forma de subvenció, permetran a les empreses fer front als costos derivats del procés d'innovació. En concret, l'import màxim establit per cada pime beneficiària és de 40.000 euros, ha indicat la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana en un comunicat.

   Les ajudes d'aquesta convocatòria van dirigides empreses l'activitat de la qual es referisca a qualsevol sector (CNAE 2009, aprovada per Reial decret 475/2007, de 13 d'abril), amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana, que tinguen la condició de PIME i que vagen a desenvolupar un projecte d'innovació oberta amb l'assessorament i suport d'una startup.

   Les actuacions susceptibles de finançament seran projectes d'innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l'economia circular en el model de negoci de la pime.

   La Fundació EOI, adscrita a la Secretaria General d'Indústria i de la PIME, és l'encarregada de gestionar la inversió prevista per a les convocatòries 'Activa Startups', que ascendeix a 44 milions d'euros procedent del fons del mecanisme de Recuperació i Resiliència i té l'objectiu de donar suport a 1.100 pimes abans de la fi de 2023.

UN MES DE TERMINI DE SOL·LICITUD

   Les sol·licituds es poden presentar a través de la seu electrònica de la Fundació EOI i el termini de sol·licitud de les ajudes romandrà obert durant un mes des de la publicació de la convocatòria en el BOE.

   Aquesta convocatòria d'ajudes està contemplada dins del Programa de Capacitats per al Creixement de la PIME del Component 13 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que té una dotació global de 101 milions d'euros fins a desembre de 2023.

   Aquesta iniciativa també s'emmarca a 'Espanya Nació Emprenedora', la visió a llarg termini impulsada pel Govern per a convertir Espanya en un país de referència en emprenedoria innovadora l'any 2030.