Iniciativa demana "congelar" el projecte de la 'Ciutat de les Llengües' en els pressupostos de la Generalitat

Publicado: martes, 2 diciembre 2008 11:34

CASTELLÓ, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

Iniciativa del Poble Valencià, mitjançant les esmenes de Compromís als pressupostos autonòmics per a 2009, ha demanat que el Consell "congele" el projecte 'Ciutat de les Llengües' "fins que no tinga possibilitat de ser real", i "deixe d'alimentar i de tindre contractades a persones afins al PP per no fer absolutament res", segons han informat fonts d'esta formació en un comunicat.

Segons ha explicat, el PP, mitjançant l'empresa Projecte Cultural de Castelló, "es permet tapar els comptes exclusives del projecte on s'ha donat prejubilació d'or a l'exalcalde de Castelló, José Luis Gimeno, i a il·lustres illetrats com Josety, i esta empresa tancarà 2008 amb una pèrdua de 6.080.380 euros".

Des d'Iniciativa, el portaveu de la formació a Castelló, Carles Mulet, ha indicat que José Luis Gimeno "ve cobrant un gran sou des de 2005 com conseller delegat d'un projecte virtual, que no serà realitat durant la present legislatura".

"Fins ara, el PP ha excusat que este projecte no seria realitat fins que no quedaren lliures els terrenys de l'aeroclub del Grao, que encara estan ocupats i continuaran fins que l'aeroport de Vilanova no es pose en funcionament, de manera que les previsions més optimistes parlen de finals de 2009", ha afegit.

Així i tot --ha explicat Mulet-- "no hi ha un projecte aprovat per a saber com serà esta Ciutat, ni cap partida pressupostària per a posar ni la primera pedra, de manera que, si tot fora bé, segons els càlculs del PP, a començament de 2010 es disposaria de terra i caldria presentar el projecte, exposar-lo al públic, aprovar-lo, licitar-lo, fer les obres i posar-lo en funcionament".

"Per tant, Gimeno, el seu xofer particular, Josety i la seua secretària poden continuar tota la legislatura cobrant els seus sous a càrrec de les partides de Castelló Cultural, que necessàriament produirà pèrdues anuals", ha apuntat Mulet.

El representant d'Iniciativa ha afirmat que, segons els comptes del Consell, "haurà una despesa total de 20.500.000 euros per a 2009, ja que l'empresa sumarà unes pèrdues el pròxim any de 7.804.840 euros", i ha agregat que "la broma de Fabra de carregar-se políticament a Gimeno ens està costant des de 2005 una sagnia de diners públics, mentre diàriament desenes de castellonencs se'n van a l'atur".